Tilstår mordet på homoaktivist

Mannen som er mistenkt for mordet på David Kato, har tilstått at han drepte den ugandiske aktivisten med en hammer.

Plakat av David Kato

En av lederne i Ugandas homobevegelse, David Kato, ble onsdag drept i sitt hjem i Kampala.

Foto: MARC HOFER / Afp

Det ugandiske politiet sa på onsdag at Nsubuga Enock, deres hovedmistenkte, innrømmet å ha drept David Kato, på grunn av «personlige uenigheter.»

– Det var ikke et ran og det var ikke fordi Kato var en aktivist. Det var på grunn av personlige uenigheter, men mer kan jeg ikke si, sa talsmann for politiet, Vincent Ssetake, til nyhetsbyrået Reuters.

Les mer: Måtte fjerne prest frå homogravferd

David Kato

David Kato

Foto: Stringer / Ap

Selv om politiet offisielt ikke vil si noe mer om drapsmotivet, skal en anonym politikilde ha sagt til avisen Daily Monitor at Enock innrømmet at han drepte Kato fordi han følte seg snurt etter å ha utført seksuelle tjenester.

– Han fortalte oss at han drepte Kato fordi han ikke fikk bilen, huset eller pengene som han var lovet, etter å ha hatt sex med Kato, sier den anonyme kilden.

Les mer: Sentral homoaktivist drepen i Uganda

Tidligere på onsdag ble Nsubuga Enock arrestert i Mukono-området, 1,5 mil øst for byen Kampala.

Enock skal nå føres tilbake til Katos nabolag for å se om naboene kan identifisere ham som mannen de så forlate området etter drapet.

Drapet på David Kato utløste en bølge av internasjonal fordømmelse rettet mot ugandiske myndigheter og medier. Kato var en kjent motstander av forslaget om å skjerpe straffene for homofile handlinger i Uganda.

SISTE NYTT

Siste nytt