NRK Meny
Normal

New York tillater marihuana til AIDS- og kreftsyke

Den amerikanske delstaten New York har besluttet å tillate marihuana til medisinsk bruk.

Guvernør Andrew Cuomo feirer en ny lov om medisinsk bruk av cannabis i New York

Guvernør Andrew Cuomo og den nye lovens støttespillere feiret mandag kveld da Cuomo satte sin signatur under loven som gir syke mennesker lov til å bruke cannabis i lindrende øyemed. Til venstre for Cuomo står Amanda Houser (10).

Foto: Seth Wenig / Ap

Guvernør Andrew Cuomo satte mandag sin signatur på loven som åpner for inntak av det som inntil nå har vært et forbudt narkotisk stoff.

Dermed ble New York den 23 amerikanske delstaten som tillater bruk av cannabis til behandling av sykdommer.

Amanda Houser

Amanda Houser (10) og hennes mor deltok på seremonien som markerte at den nye loven nå gjelder i New York mandag. Houser lider av Davet syndrom, en epileptisk sykdom hvor cannabis kan ha positiv effekt.

Foto: Seth Wenig / Ap

Stoffet vil imidlertid fortsatt være underlagt strenge reguleringer, og stoffet kan bare inntas gjennom damp, oljer eller mat.

Colorado og Washington har innført langt mer liberale cannabislover, og i begge disse delstatene er det nå tillat å bruke marihuana som rusmiddel.

Den nye loven i New York innebærer at folk som lider av blant annet AIDS, kreft og epilepsi kan få cannabis på resept når programmet kommer i gang om 18 måneder. Medisinsk marihuana kan ikke røykes, men må inntas som damp eller som piller.

Video nsps_upload_2010_1_31_18_42_46_843.jpg

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt