Tilbyr Miami-reisende å booke om billettene

Cruiseselskapene kansellerer seilaser i Karibia og flyselskapene følger situasjonen nøye i påvente av orkanen «Irma».

Earns Royal Caribbean

INNSTILLER: Cruiseskipet «Empress of the Seas» avlyser seilasen til Cuba som følge av orkanen «Irma».

Foto: Lynne Sladky / AP

Kategori 5-orkanen er den kraftigste som noensinne er målt over Atlanterhavet, og er på vei mot Jomfruøyene og Puerto Rico.

Det er ventet at uværet vil herje øystatene i Det karibiske hav frem mot helgen, før det søndag etter prognosene vil treffe Florida.

Flyr som normalt

Både Norwegian og SAS har direkteflyvninger til Miami i USA, men foreløpig får orkanen ingen konsekvenser for trafikkavviklingen.

– Vi flyr som normalt, men vi holder oss oppdatert på utviklingen av situasjonen. Hvis været blir for ekstremt vil vi informere passasjerene med en gang, sier presseansvarlig Daniel Kirchhoff i Norwegian til NRK.

Også SAS følger situasjonen.

– Trafikken til Miami går foreløpig som planlagt, men vi følger med på en eventuell utvikling, sier pressekontakt i SAS Tonje Sund til NRK.

I forbindelse med orkanen Irma kan reisende som ønsker det kostnadsfritt booke om innenfor gjeldende retningslinjer, sier Sund.

Avlyser cruise

Cruiseselskapet Royal Caribbean Norge opplyser på sine nettsider at 12 av selskapets skip i Karibia kan bli berørt av orkanen «Irma». Skipene, «Enchantment of the Seas» og «Majesty of the Seas» har alle kansellert seilinger til Cuba og Bahamas de kommende dagene.

Flere andre av selskapets skip har måttet utsette seilaser i området til orkanen har passert. Selskapet opplyser at de vil refundere billettene for passasjerene som blir rammet.

Reisearrangøren TUI har ingen norske kunder i de orkanrammede områdene. Selskapet arrangerer heller ingen turer fra Norge til Karibia de neste dagene.

– Vi følger likevel med på om orkanen kan påvirke våre destinasjoner til nærliggnede områder. Så må vi ta det derfra. Våre kunder må ta kontakt med oss om de lurer på noe, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i TUI til NRK.

Gjensidige har fått henvendelser fra flere kunder

– Vi erstatter transport og opphold ved evakuering eller alternativt en ny flybillett hjem. Avbestilling erstatter vi for dem som skal reise frem til og med tirsdag 12. september, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Han sier at kunden først skal kontakte sitt flyselskap eller reisebyrå for å høre om mulighetene for å avbestille.

– Vi har allerede fått henvendelser fra flere kunder, sier han.

Gjensidige og reiseforsikringsselskapet Gouda erstatter merutgifter for ombooking av flybilletter, det gjelder også de som vil reise hjem tidligere fra Florida.

– Vi anbefaler folk å følge myndigheters råd og sjekke media, sier kommunikasjonssjefen. Han viser til at selskapet er i høy beredskap, og at det kan komme endrede beslutninger avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt