Normal

Hellas tilbyr seg å frakte forsyninger for Gaza-flåten

Greske myndigheter har tilbudt seg å transportere forsyninger til Gazastripen for flåten som ikke får lov til å forlate greske havner.

Skipet Audacity of Hope kastet loss og la i vei mot Gazastripen fredag.

Skipet Audacity of Hope kastet loss og la i vei mot Gazastripen fredag, men ble kort tid etter stanset av den greske kystvakten og eskortert tilbake til land. Hellas tilbyr seg nå å frakte forsyningene som aktivistene har med seg til Gazastripen, for dem.

Foto: YIORGOS KARAHALIS / Reuters

Hellas' statsminister Georg Papandreou foreslo i en telefonsamtale med palestinernes president Mahmoud Abbas å frakte den humanitære hjelpen båtene har med seg, til Gazastripen i samarbeid med FN.

– President Abbas er positiv til forslaget og ga uttrykk for at han støtter det, heter det i en uttalelse fra den greske statsministerens kontor søndag.

I tillegg til forsyningene fra Gaza-flåten, som hovedsakelig er mat og medisiner, kan greske myndigheter komme til å bidra med ytterligere forsyninger, skriver Reuters.

Møtt mange problemer

Gaza-flåten med en gruppe internasjonale aktivister som ønsker å utfordre blokaden av Gazastripen, skulle etter planen ha satt kursen mot det palestinske området for over en uke siden.

Men operasjonen har støtt på en rekke problemer, og i helgen trosset skipet Audacity of Hope et forbud mot å forlate greske havner.

Kort tid etter avreise ble båten stanset av gresk kystvakt, og kapteinen ble pågrepet.

Kapteinen skal etter planen framstilles for en domstol tirsdag, ifølge gresk radio.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På vei til Gaza

Smertegrensen nærmer seg for norske aktivister i Aten.

Foto: Holm Morten / Scanpix

Sabotasjeangrep

Det norsk-svensk-greske skipet «Juliano» ble tidligere denne uken utsatt for et sabotasjeangrep. Skipet ligger nå på land og vil bli reparert i løpet av helgen.

Torstein Dahle, som er talsperson for den norske delegasjonen i Aten, sier til NRK at skipet med de norske aktivistene ikke vil være klar før mandag.

Dermed er avreisen nok en gang utsatt. NRK kjenner til at flere nå vurderer hvor lenge de kan vente på en eventuell avreise.

– Det blir feil å være her hvis det ikke skjer noe i løpet av to til tre dager. Journalister resier hjem, og en noen deltagere må også hjem, sier stortingsrepresentant Aksel Hagen (SV), som deltar i konvoien.

Torsdag ble det kjent at også et irsk skip, som ligger til ligger til kai i Tyrkia, er utsatt for sabotasje. Dette skipet er ikke lenger sjødyktig. Dykkere fant ut at en del fra skipets propellakslinger manglet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt