Tilbakekaller fire millioner biler

Toyota kommer til å tilbakekalle fire millioner biler som har problemer med gasspedalen. Alle bilene skal fikses gratis.

Toytota

Parkerte Toyotaer hos en forhandler i Birmingham, Alabama.

Foto: Carlos Barria / Scanpix/Reuters

Alle bilene som tilbakekalles er på amerikanske veier, skriver AFP.

Løse matter blokkerer gasspedalen

Problemet er at løse matter på førersiden kan skli fremover og blokkere gasspedalen, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

Toyota kommer trolig til å annonsere tilbakekallingen senere i dag, og det vil være den største tilbakekallingen bilprodusenten har hatt i USA.

For en måned siden opplyste Toyota at amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter, US National Highway Traffic Safety Administration, har mottatt 100 rapporter med lignende hendelser der Toyota-biler var involvert.

I alle tilfellene var nettopp dette skjedd, at gulvmatten hadde blokkert gasspedalen. Av de 100 hendelsene var det 17 krasj og fem dødsfall.

Populære biler som Camry og Prius

Toyota har tidligere oppfordret alle eiere om å fjerne gulvmatten, men har nå bestemt seg for å fikse problemter, skriver Kyodo.

Tilbakekallingen skal ikke påvirke selskapets økonomi ettersom det allerede har avsatt cirka 5,6 milliarder dollar til slike formål, skriver Reuters.

Populære biler som Camry og Prius er blant bilene som omfattes av tilbakekallelsen. Dersom tilbakekallingen gjennomføres, er det en av de mest omfattende Toyota gjennomfører i USA.

Samtidig kaller Toyota tilbake 110.000 små lastebiler i USA på grunn av bekymring for rust i bilrammene. Modellen det gjelder, er Toyota Tundra produsert mellom 2000 og 2003.

SISTE NYTT

Siste nytt