NRK Meny
Normal

Tilbake på Berkeley etter 12 år

12 år etter studiedagene California er kronprins Haakon tilbake på Berkeley-universitetet der han studerte. Nå håper regjeringen at flere nordmenn vil følge i kronprinsens fotspor.

Video Kronprins Haakon på USA-besøk

NETT-TV: – Det er fint å være tilbake, sier kronprins Haakon, som er på gamle tomter under sitt USA-besøk.

Anders Tvegård (USA)

– Det er fint å være tilbake, sier kronprinsen som er på besøk i Berkeley utenfor San Fransisco sammen med blant andre Nærings- og handelsminister Trond Giske og kunnskapsminister Tora Aasland.

150 norske studenter

Kronprinsen tok en bachelor i Political Science i 1996 - 1999, og møtte i dag flere av de rundt 150 norske studentene som studere ved universitetet.

Studenter må ut av Norge for å knytte kontakter og lære, mener regjeringen, og legger nå millioner på bordet for å lokke med utveksling. De mener USA er det viktigste landet Norge vil knyttere nærmere bånd til.

Kronprins Haakon i Berkeley

Kronprins Haakon skjenker kaffe til Berkeley-studenter på en kafé i nærheten av universitetet.

Foto: ROBERT GALBRAITH / Reuters

Åpner transatlantisk forsknings-uke

Kronprinsen er i Berkeley blant annet for å åpne Transatlantic Science Week, som arrangeres av den norske ambassaden hvert år. Målet med arrangementet er å øke samarbeidet innen forskning, innovasjon og høyere utdanning mellom Norge, USA og Canada.

Kronprins Haakon ble utnevnt til Alumni of the Year i 2009 ved International House, der han bodde da han studerte ved Berkeley-universitet, og mottok i dag endelig den ærefulle utmerkelsen.

Kronprins Haakon

Kronprins Haakon, nærings- og handelsminister Trond Giske og kunnskapsminister Tora Aasland sammen med studenter på universitetet i Berkeley.

Foto: ROBERT GALBRAITH / Reuters

LES OGSÅ: Mette-Marit får egen kirke

LES OGSÅ: Sterkt møte med Ground Zero for Kongen og Dronningen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt