Normal

Tiende skolebrann på ett døgn

Brannene i Danmark vil ingen ende ta. I natt var det Tingbjerg skole i København som fikk omfattende skader.

Danske skoler brenner

Ungdomsopptøyene i Danmark har vart i en uke, og har særlig gått ut over skoler. Bildet viser en brann på en skole nord for Københan for to dager siden.

Foto: Mogens Flindt / Scanpix/AFP

Det er en voldsom brann med 15 meter høye flammer, sa ordenspolitiets sentrale vaktleder i København, Frank Reuters.

Trolig påsatt

Han sier også at brannen etter all sannsynlighet er påsatt, men foreløpig er det ingen mistenkte.

Brannen er den tiende på en skole i løpet av det siste døgnet, skriver Jyllands-Posten, men mens de andre brannene bare skal ha ført til mindre materielle skader, var de denne gang store. Trolig er en hel av skolens to fløyer totalskadd.

Vi kan se at skolene er mest utsatt, men vi vet ikke hvorfor, sier visepolitikommissær ved København Vestegns politi, Thomas Vest.

Trodde det skulle roe seg

København Vestegns politi mottok natt til søndag i alt 25 meldinger om branner. Bare innenfor et tidsrom på halvannet minutt mottok de fem brannalarmer.

- Jeg aldri opplevd maken i mine 18 år i politiet, sier Vest til DR Nyheder.

Og i Århus-området herjet minst 11 branner i natt, mens Fyns politi fikk seks meldinger om bilbranner i løpet av natten.

Vi trodde det var i ferd med å roe seg, men så veltet anmeldelsene inn. Bare i løpet av den siste halvtimen har vi fått tre meldinger om bilbranner, sar vaktsjef ved Fyns politi, Erik Skov.

Misnøye med politiets kroppsvisiteringer, danske mediers trykking av Muhammed-karikaturen og utvisningen av to tunisiere som beskyldes for å ha hatt planer om å drepe tegneren Kurt Westergaard, blir sett på som mulige årsaker til opptøyene, melder NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt