Tidligere nepalsk kronprins arrestert etter skudd-drama

Nepalsk politi arresterte tirsdag den tidligere kronprinsen Paras Shah etter at han avfyrte et skudd under en uoverensstemmelse på et luksushotell lørdag.

Den tidligere nepalske kronprinsen Paras Shah.

Den tidligere nepalske kronprinsen Paras Shah uttalte tidligere i høst at det nepalske monarkiet kan bli gjenopprettet hvis folket ønsker det.

Foto: SHRUTI SHRESTHA / Reuters

Tidligere nepalsk kronprins Paras Shah

Paras Shah innrømmer å ha avfyrt ett skudd på grunn av en fornærmelse.

Foto: PRAKASH MATHEMA / Afp

– Et polititeam har arrestert Paras Shah, og han blir nå fløyet til Chitwan for nærmere avhør, bekreftet en talsmann for det nepalske politiet til nyhetsbyrået AFP tirsdag.

Ifølge det nepalske innenriksdepartementet er Shah mistenkt for å ha avfyrt skudd under en krangel med flere gjester på et luksushotell i Chitwan nasjonalpark lørdag kveld.

Shah hevder selv at han ble fornærmet av to menn under en uoverensstemmelse om det nepalske monarkiet som ble avsatt i 2008.

Kjent for utagerende livsstil

Før kongefamiliens avgang var kronprins Paras kjent for sine voldsomme drikkevaner, og sin utagerende «playboy-livsstil».

For ti år siden ble han beskyldt for å ha kjørt i beruset tilstand, og å ha drept en populær nepalsk musiker utenfor det kongelige palasset.

Et stort antall gatedemonstranter krevde den gang at kronprinsen skulle bli straffet, men Shah ble aldri siktet i hendelsen.

Siden det nepalske kongedømmet ble avskaffet i 2008 har Shah levd i Singapore sammen med sin kone, men har flere ganger returnert til Nepal, blant annet for å hjelpe Nepals fattige og angivelig rette på familiens dårlige rykte.

Truet på livet

Shah innrømmer ifølge AFP at han avfyrte ett skudd på hotellet sist helg.

– Jeg kunne ikke tolerere fornærmelsen mot meg og mitt land, skal han ha sagt.

Flere vitner hevdet at Shah hadde drukket store mengder alkohol, og et vitne hevdet at den tidligere kronprinsen hadde truet med å drepe ham.

– Han sa han ville ta meg med ut i jungelen for å se på tigerne, men jeg takket nei for det var allerede sent på kveld. Deretter startet han med truslene. Han sa han skulle drepe meg, kona mi og mine barn, sa vitnet til AFP.

Mannen som hevder at han ble truet på livet er den nepalske vise-statsministerens svigersønn.

Ikke første gang

Det er første gang et av medlemmene av det nepalske kongehuset blir arrestert, men det er ikke første gang kongefamilien har kommet i problemer på grunn av skuddveksling på kveldstid.

I 2001 skjøt den daværende kronprinsen Dipendra kongen, dronningen og syv andre medlemmer av kongefamilien, før han tok sitt eget liv.

En uke senere kunne lederen for den nepalske nasjonalforsamlingen konstantere at tragedien var et resultat av en full kronprins som skjøt ukontrollert rundt seg og drepte de kongelige.

For ti år siden var Paras Shah blant de skadde, og mange har mistenkt han for å være involvert i hendelsen.

Shah har avvist alle beskyldninger og hevder at han gjorde alt han kunne for å stoppe prinsen, og at han blant annet klarte å redde flere av barna til stede, ved å gjemme dem bak en sofa.

Kroning av den nepalske kronprins Paras i 2002.

I 2002 gikk Shah Paras inn som kronprins etter at hans far ble konge etter massakren på den nepalske kongefamilien.

Foto: GOPAL CHITRAKAR / REUTERS

SISTE NYTT

Siste nytt