NRK Meny
Normal

Sjokkerte over at deres tidligere klassekamerat er terrormistenkt

Den terrormistenkte 19-åringen beskrives av politiet som «ekstremt farlig». For klassekameratene var han den rolige og snille gutten, klassens klovn og han som ikke gjorde en flue fortred.

Dzhokhar A. Tsarnaev

Dette bildet er tatt av Dzhokhar A. Tsarnaev i forbindelse med skoleavslutningen. 19-åringen beskrives som en elev som var svært godt likt.

Foto: Robin Young / Ap

19-åringen Dzhokhar Tsarnaev jages nå av amerikansk politi, mistenkt for å ha stått bak Boston-bombene sammen med sin storebror Tamerlan (26).

Tamerlan Tsarnaev døde etter en skuddveksling med politiet i går kveld lokal tid, men Dzhokhar kom seg unna.

Politiet gikk til aksjon etter at FBI i går offentliggjorde bilder fra overvåkingskameraer ved målområdet i Boston Marathon, som viste to menn politiet mente kunne stå bak bombeeksplosjonene.

– Følte meg slem som syntes bildene lignet på ham

Dzhokar Tsarnaev

FBI offentliggjorde i dag dette bildet av Dzhokhar Tsarnaev.

Foto: FBI

– Jeg så bildene og tenkte at det lignet på ham, men jeg følte meg slem som bare tenkte tanken, sier Rebecca Mazur, som gikk i samme klasse som 19-åringen, ifølge Buzzfeed.com.

For for de tidligere klassekameratene var det et sjokk da navnene på de to terrormistenkte ble kjent. Gutten de hadde kjent som stille og rolig og snill, var plutselig den politiet mener sto bak bombeeksplosjonene under Boston Marathon.

– Vi tror dette er en terrorist. Vi tror han har kommet hit for å drepe folk. Hold dere innendørs og ikke lukk opp døren hvis noen banker på, sa politimester Ed Davies i Boston i morges.

Cambridge, Boston

Tungt bevæpnet politi har jaktet på Dzhokhar Tsarnaev i hele dag.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Rebecca Mazur beskriver det som et sjokk.

– Han var en så hyggelig og rolig gutt, sier hun.

Ble kalt Jahar

På Cambridge Rindge and Latin School gikk Dzhokhar under navnet Jahar, fordi medelevene syntes det var så vanskelig å uttale hans egentlige navn.

– Jeg sa til meg selv at han så veldig kjent ut da jeg så bildene, men slo det fra meg, for Jahar var så vennlig og grei at jeg aldri ville ha tenkt at han kunne være en mulig terrorist. Jeg ville ikke tenkt at han kunne skade en flue engang, sier en jente som har gått i klasse med 19-åringen, til CBS.

Jenta husker ham som «klassens klovn».

– Vi gikk i samme klasse på high school. Da var han klassens klovn og tullet masse. Alle likte ham, ingen hadde noen problemer med ham, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

En jente som gikk i klassen til terrormistenkte Dzhokhar Tsarnaev, sier hun begynte å gråte da hun fikk vite at han er etterlyst for Boston-bombene.

En jente som gikk i klassen til terrormistenkte Dzhokhar Tsarnaev, sier hun begynte å gråte da hun fikk vite at han er etterlyst for Boston-bombene.

– En av de hyggeligste jeg har møtt

En annen tidligere klassekamerat beskriver 19-åringen som «en av de hyggeligste guttene jeg har møtt».

– Han var alltid vennlig og imøtekommende, jeg likte å være sammen med ham, sier eleven, som ønsker å være anonym.

Journalist Robin Young skrev i dag på Twitter at den terrormistenkte 19-åringen var en av de beste vennene til nevøen hennes.

«Jeg er knust. Jeg kjenner Dzhokhar Tsarnaev, han er en av de beste vennene til min kjære nevø, som sier at han aldri kunne forestilt seg dette,» skriver Young.

«Jeg husker ham godt. Han kom til eksamensfesten vi hadde. En nydelig gutt,» skriver hun videre.

– Har aldri uttrykt uvilje mot USA

Rose Schutzberg gikk sammen med Dzhokhar på High School.

– Jeg har tenkt og tenkt, men jeg kan ikke huske en eneste gang har har gitt uttrykk for noen slags uvilje mot USA, sier hun til NBC News.

Hun forteller at hun ble skjelven og kvalm da hun i morges forsto hvem politiet var på jakt etter.

To andre venner, Ashraful Rahman og Essah Chisholm, ber via Facebook Dzhokhar overgi seg til politiet.

– Ikke ta ditt eget liv og ikke skad noen andre, sier de to til den tidligere skolekameraten.

Rahman sier til AP at Dzhokhar var en rolig fyr som aldri gjorde noe galt. Hun vil gjerne vite hvorfor han kan ha gjort dette og ber ham ta kontakt med vennene sine.

Ettersøkt av FBI

Dzhokhar Tsarnaev er etterlyst av FBI.

Foto: Uncredited / Ap
FBI gikk torsdag kveld ut med bilder og video av to mistenkte personer i forbindelse med bombingen under Boston Marathon.

Overvåkningsvideo av de mistenkte etter Boston-bombingen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt