Tidligere dansk imam endrer mening om karikaturtegningene

Den tidligere imamen Ahmed Akkari mener det var helt greit at Jyllands-Posten trykket Muhammed-karikaturene i 2005.

Ahmed Akkari

Den kontroversielle imamen Ahmed Akkari har snudd om karikaturtegningene.

Foto: Arkivfoto: John McConnico/ AP/ Scanpix / Scanpix

Akkari, som tidligere var sentral i striden om Muhammed-tegningene, reiste i 2005 rundt i Midtøsten og oppfordret til protester mot tegningene.

– Jeg vil gjerne være helt tydelig i dag med hensyn til reisen. Det var helt feil. Hele prosessen, alle ideene og hvorfor man ville reagere. Det var ikke riktig, sier Akkari i et intervju med den danske avisen Jyllands-Posten.

– Større innsikt

Til avisen sier Akkari at han fått større innsikt om forholdene i Midtøsten.

– Den gang kunne jeg ikke se formålet med karikaturene. Jeg gikk rundt med idealer om en verden med kun godt versus ondt, og det er jo ikke riktig, Slik er ikke verden skrudd sammen. Jeg har blitt mye klokere, sier Akkari til avisen.

I 2006 ble han innkalt til dansk politi for å forklare seg om trusler mot en politisk motstander.

Må respektere danskene

Han fungerte som talsmann for nærmere 30 muslimske foreninger i Danmark i tiden etter at Jyllands-Posten trykket flere karikaturtegninger av muslimenes profet Muhammed.

Akkari er ikke lenger tilknyttet muslimske miljøer i Danmark som imam.

Han har også endret mening om det er lov å tegne profeten.

– Det står overhodet ikke noe om det i Koranen, sier han til Jylland-Posten og peker på at minoritetene er nødt til å vise respekt for danskene og deres måte å leve på.

– Danmark er jo et fritt land, man han gjøre nesten hva man vil. Vi er jo ikke i et sted hvor man kun må gå med røde luer og blå bukser, sier han.

SISTE NYTT

Siste nytt