NRK Meny
Normal

– Dette skremmer meg

Lederen av Hillary Clintons presidentkampanje er skremt over at FBI-sjef James Comey har fått sparken. Han frykter at oppsigelsen kan påvirke den videre etterforskningen av russisk innblanding under det amerikanske presidentvalget i 2016.

USA-ELECTION/CLINTON

Tidligere leder av Clinton-kampanjen, Robby Mook, er skremt etter at FBI-sjef James Comey er sparket.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Flere tidligere Clinton-ansatte advarer om at oppsigelsen av FBI-sjef James Comey kan skade etterforskningen av Russlands påvirkning ved det amerikanske presidentvalget i fjor, skriver Time.


Robby Mook, som ledet Clinton-kampanjen, skriver på Twitter at han er skremt over nyheten om at FBI-sjefen sparkes.

Laster Twitter-innhold


Mook skriver at han som andre ble skuffet og frustrert over hvordan e-post-etterforskningen ble håndtert, men at han nå er skremt over oppsigelsen.

Mook referer til FBIs håndtering av etterforskingen av Hillary Clintons bruk av en privat epostserver, hvor Clinton fikk hard kritikk av FBI for bruk av usikrede private e-postkontoer. Til tross for at hun ble kritisert for å ha vært «ekstremt uforsiktig» anbefalte ikke Comey å åpne tiltale mot Clinton.

I en annen tweet uttrykker Mook bekymring for den videre etterforskningen av mulige Russland-koblinger til Trump-medarbeidere. Han skriver at han «ikke ser hvordan dette lover godt for Russland-etterforskningen».

Comey ledet arbeidet med å etterforske mulige koblinger mellom Trump-medarbeidere og Russland i forbindelse med valget i 2016.

Sparket etter «klar anbefaling»

Presidentens beslutning om å sparke FBI-sjefen ble tatt etter «en klar anbefaling» fra justisminister Jeff Sessions og visejustisminister Rod Rosenstein, ifølge Trumps talsmann Sean Spicer.

Rosenstein sier at han ikke kan forsvare hvordan Comey håndterte e-post-saken, ifølge Reuters.

Trump Comey James Comey

Clintons e-postsak kostet FBI-sjef James Comey jobben.

Foto: Susan Walsh / AP

Clintons pressesekretær Brian Fallon sier han er enig med Rosenstein om at e-post-etterforskningen ble håndtert dårlig, men frykter i likhet med Moon for hvordan oppsigelsen kan påvirke den pågående Russland-etterforskningen.

Laster Twitter-innhold

Sammenliknes med Nixon

Nyheten om at FBI-sjefen er sparket har slått ned som en politisk bombe i USA, og en senator sammenlikner oppsigelsen med det som skjedde mens Watergate-saken pågikk i 1973.

Charles Schumer, Demokratenes leder i Senatet, mener oppsigelsen av FBI-sjefen er et stort feiltrinn av president Trump.

Trump skriver på Twitter at Schumer sutrer og oppfører seg indignert.

«Grinete Chuck Schumer uttalte nylig: «Jeg har ikke tillit til ham (James Comey) lenger.» Så oppfører han seg så indignert,» skriver Donald Trump på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Flere demokrater krever nå en uavhengig etterforskning av forholdet mellom Trumps valgkamp og Russland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt