NRK Meny
Normal

Tidenes tyngste fraværslapp

Ti år gamle Kennedy Corpus fikk med seg en tungtveiende fraværsmelding til læreren da hun møtte president Barack Obama her om dagen.

Fraværsmelding fra Barack Obama
Foto: Cory Dellenbach / AP

"Vær så snill og unnskylde Kennedys fravær... Hun er med meg."

Kennedy Corpus var ikke tilstede på sin siste skoledag fordi faren hennes ville at hun skulle få oppleve presidenten på nære hold.

Folkemøte om helsevesen

Faren hadde stilt presidenten flere spørsmål rundt helsevesenet da han på en lystig måte avsluttet med at han håpet datteren slapp unna med å ha bli tattt ut av skoledagen.

- Hjelper det om jeg skrev en lapp til henne, undret presidenten, til latter fra publikum. Men presidenten mente alvor og skrev straks en lapp. Han kom ned fra scenen og ga henne den personlig.

Trodde han spøkte

Kennedy Corpus. Tiåring med lapp i hånden

Kennedy Corpus skulker med stil.

Foto: Cory Dellenbach / AP

" Til Kennedys lærer" begynte meldingen med. Tiåringen kunne knapt tro sine egne øyne. Ifølge Sky News trodde også hun at Obama bare tullet.

- Det er det beste som har skjedd meg, sier tiåringen.

"To Kennedy's teacher: Please excuse Kennedy's absence... She's with me. Barack Obama." Oversatt til norsk betyr det: "Til Kennedy's lærer: Beklager Kennedy's fravær... Hun er sammen med meg. Barack Obama."

Blitt varemerke

Det å skrive beskjeder for hånd har blitt en av Obamas signaturer. Det sies at presidenten skriver minst ti slike om dagen.

Et annet Obamabrev (DN.se) som nylig vakte oppmerksomhet, dreide seg rundt det å være homoseksuell i det amerikanske forsvaret. Dette har Obama lovet å gjøre noe med, men presidenten har blitt kritisert å ikke ta tak i temaet.

"Det kommer til å ta tid (forslaget må få støtte i kongressen), men jeg tenker å holde mitt løfte" svarte Obama skriftlig til en kritisk løytnant.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt