Theresa May danner ny regjering

Theresa May har møtt dronningen og bedt om å få danne ny regjering. Hun sier hun vil sikre Brexit-forhandlingene sammen med de nordirske unionistene.

Theresa May utenfor Downing Street nr. 10

Theresa May bekreftet utenfor statsministerboligen i Downing Street at hun har bedt dronningen om å få danne regjering.

Foto: Ben Stansall / AFP

Det var ventet at May skulle møte pressen allerede i formiddag, men i stedet kjørte statsministeren rett til dronning Elizabeth da hun kom ut av Downing street, uten å svare på spørsmål.

Etter 15 minutter med dronningen, kom May tilbake til statsministerboligen, der hun bekreftet at hun skal danne ny regjering, denne gangen i koalisjon.

– Som det største partiet, er det naturlig at De konservative og unionistene danner regjering, sa May i sin redegjørelse.

Skal sikre brexit-avtale

I uttalelsen la May vekt på at landet trenger stabilitet og sikkerhet i de kompliserte tidene med Brexit-forhandlinger og i kampen mot terror.

Samtidig lovet hun at hun kommer til å sikre en vellykket Brexit, og et nytt partnerskap med EU som gagner Storbritannia, slik velgerne har bedt om.

– Det skal vi levere, lovet May.

Før hun gikk inn igjen – uten å svare på spørsmål – avsluttet hun med å si: «let's get to work».

May på vei ut av døra i Downing street i blå drakt

PÅ VEI: Statsminister Theresa May på vei ut av statsministerboligen for å møte dronning Elizabeth.

Foto: Ben Stansall / AFP

Krav om å trekke seg

Statsminister Theresa May og De konservative greide ikke å oppnå parlamentsflertall etter gårsdagens valg i Storbritannia, og hun ble presset fra flere hold til å trekke seg etter nederlaget.

Både Liberaldemokratenes leder Tim Farron, lederen av Det skotske nasjonalistpartiet Nicola Sturgeon og Labour-leder Jeremy Corbyn har alle bedt henne trekke seg etter valget i går.

– May har mistet all autoritet og kredibilitet, sier Sturgeon ifølge nyhetsbyrået AP.

Den sittende statsministeren, som var den som ba om nyvalg som gjorde at hun mistet flertallet, valgte derimot å bli sittende.

SISTE NYTT

Siste nytt