The Sun «tok livet av» prins Philip

Den britiske avisen The Sun publiserte en artikkel med tittelen: «Prins Philip er død, 95 år gammel, hvordan hertugen av Edinburgh døde, etc etc», før det ble klart at prinsen slett ikke er død, men pensjonerer seg.

Den britiske avisen The Sun kom torsdag i skade for å trykke en melding om at prins Philip var død. Den ble raskt trukket tilbake.

VISTE SEG: Prins Philip deltok på en orden-seremoni i London torsdag ettermiddag, etter at Buckingham Palace kunngjorde at han etter sommeren ikke lenger skal påta seg offisielle oppdrag.

Flere britiske medier meldte i morges at alle ansatte ved det britiske hoffet var innkalt til et hastemøte.

Det oppsto umiddelbart spekulasjoner om møtet dreide seg om helsen til dronning Elizabeth (91) eller ektemannen, som fyller 96 år i juni. Kilder ved hoffet opplyste imidlertid til britisk presse at det ikke var noen grunn til bekymring.

Men avisen The Sun hadde tydeligvis forberedt seg på et mulig dødsfall i den britiske kongefamilien.

«Prins Philip var dronning Elizabeths ektemann»

I formiddag, før temaet for møtet var kjent, publiserte avisen artikkelen «Prince Philip dead at 95, how did the Duke of Edinburgh die, etc etc.» («Prins Philip er død, 95 år gammel, hvordan hertugen av Edinburgh døde, etc etc»)

I artikkelen var prins Philip omtalt i fortid, og ifølge The Independent skrev The Sun at «prins Philip, også kjent som hertugen av Edinburgh, var ektemannen til dronning Elizabeth II. Ekteparet hadde fire barn sammen, prins Charles, prinsesse Anne, prins Andrew og prins Edward».

Artikkelen ble slettet etter få minutter, men den dukket fortsatt opp da NRK foretok et Google-søk i ettermiddag.

Skjermdump fra Google som viser artikkel fra The Sun som feilaktig melder at prins Philip er død

ERKLÆRTE PRINS PHILIP FOR DØD: The Suns artikkel som kunngjorde at prins Philip var død, dukket fortsatt opp i Google-søk i ettermiddag. The Sun har sagt at artikkelen ble publisert ved en feil, da en ansatt skulle lagre en oppdatert versjon av nekrologen, men trykket publiser i stedet.

Foto: Skjermdump fra Google

Skulle oppdatere nekrologen – trykket publiser ved en feil

Bommerten skal ha skjedd fordi en journalist som oppdaterte prinsens nekrolog, ved en feiltakelse trykket på send i stedet for lagre.

– Det var et uhell som kan skje med alle. Men alle her er skrekkslagne over dette, sier en talsmann for The Sun, ifølge Press Gazette.

Prins Philip deltok i en orden-seremoni i London etter at det ble kjent at han pensjonerer seg

BLID: Prins Philip var tilsynelatende ved godt mot da han viste seg offentlig etter kunngjøringen om hans kommende pensjonisttilværelse.

Foto: Reuters

Etter møtet med de hoff-ansatte, kom fasiten, og spekulasjonene kunne ta slutt: Prins Philip avslutter alle sine kongelige plikter, opplyste Buckingham Palace.

Den kommende pensjonisten så også høyst oppegående ut da han viste seg offentlig etter kunngjøringen og deltok på en orden-seremoni i London.

Påtar seg ikke flere oppdrag

Mens prins Philip skal trappe ned på sitt kongelige arbeid, fortsetter dronning Elizabeth som før.

Kongehusreporter for BBC Nicholas Witchell sier at prins Philip, 70 år etter at han giftet seg med daværende prinsesse Elizabeth, nå åpenbart ønsker å begrense sin rolle til å støtte dronningen.

– Det er ingen direkte helsemessige årsaker til at han trekker seg tilbake, annet enn normale helseforebyggende hensyn for en mann i midten av 90-årene, sier Witchell til BBC.

Prins Philip skal delta på allerede planlagte arrangementer frem til august, men kommer ikke til å påta seg nye oppdrag etter det.

– Han kan imidlertid ville være med på enkelte offentlige tilstelninger fra tid til annen, sier en talsperson for det britiske kongehuset, ifølge BBC.

Dronning Elizabeth og prins Philip vinker til folk langs gaten, mens de kjører i en vogn

GIFT I 70 ÅR: Til høsten feirer dronning Elizabeth (91) og prins Philip (fyller 96 i juni) 70 års bryllupsdag. Mens prins Philip nå skal trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, skal dronningen holde koken som før.

Foto: Alastair Grant / AP

SISTE NYTT

Siste nytt