Thailand etterlyser to personer

En utenlandsk mann og en thailandsk kvinne er etterlyst i forbindelse med bombeangrepet på et tempel i Bangkok, der 20 personer mistet livet.

Talspersonen for Thailands politi Prawut Thavornsiri viser bilde av en etterlyst

Talspersonen for Thailands politi, Prawut Thavornsiri, viser bilde av en av de tp etterlyste personene etter bombeangrepet i Bangkok.

Foto: NICOLAS ASFOURI / Afp

Politiet jakter på den 26-år gamle kvinnen og utlendingen etter at de gjorde enda et funn av bombemateriale i løpet av helgen. Politiet offentliggjorde et bilde fra kvinnens identitetskort og en skisse av mannen, da etterlysningen ble kunngjort på fjernsyn i dag.

– Vi har funnet sekker med kunstgjødsel og klokker – deler som kan brukes for å lage bomber, sier politiets talsperson Prawut Thavornsiri, til AFP mandag.

Det siste funnet ble gjort da politiet gjennomsøkte en leilighet i forstaden Minburi, som ligger nordøst for Bangkok.

Området er i nærheten av stedet der politiet pågrep de en tyrkisk person som de mener har vært involvert i angrepet.

Thailandsk politi gjennomsøker leiligheter utenfor Bangkok

Thailandsk politi fant materiale som brukes til å lage bomber i enda en leilighet i helgen.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / Afp

Den arresterte skal ha vært i besittelse av flere titalls falske pass, detonatorer og annet materiale som brukes til å lage bomber.

Politiet mener at den pågrepne hører til en forbrytergruppe som hjalp ulovlige migranter med falske dokumenter, og at bombeangrepet på tempelet skulle hevne en tidligere politiaksjon.

Bombeeksplosjonen i Erawan-tempelet 17. august er det verste angrepet Thailand har opplevd. De fleste av de 20 ofrene var etniske kinesere fra ulike områder i Asia, på reise i Bangkok.

Thailandske myndigheter følger så langt ikke teorien om at angrepet kan ha vært utført av internasjonale terrorister, eller at det skal ha vært myntet på kinesiske turister spesielt.

SISTE NYTT

Siste nytt