Texas-skytter bodde på øde gård: – Man hørte ofte skudd der

Amerikanske medier saumfarer bakgrunnen til Devin Patrick Kelley, i et forsøk på å forstå hvorfor han skjøt og drepte 26 personer i en kirke i Texas. Texas-guvernør Greg Abbott sier gjerningsmannen hadde en kobling til kirken.

Devin Patrick Kelley (26)
Foto: Scanpix

Devin Patrick Kelley (26)

Devin Patrick Kelley (26) skjøt og drepte 26 i kirke i Texas.

Foto: REX/Shutterstock / Shutterstock

Ifølge en rekke amerikanske medier var det 26 år gamle Devin Patrick Kelley som gikk til angrep på kirkegjengere i First Baptist Church i Sutherland Springs i Texas søndag formiddag.

Det bekreftes også av polititiet i Texas på Twitter.

Kelley har en fortid fra den amerikanske hæren. Han ble imidlertid kastet ut av luftforsvaret, der han jobbet med transport, i 2014. Bakgrunnen var at en militær domstol dømte ham for vold mot kona og et barn i 2012.

Korrespondent Anders Magnus om skytemassakren i Sutherland Springs, Texas

Sheriff Joe Tackitt Jr. i Wilson County bekrefter at Kelley skjøt og drepte seg selv etter ugjerningen. Før det var han involvert i en skuddveksling med påfølgende biljakt med en av naboene til kirken.

– En lokal innbygger, for ikke å si helt, begynte en skuddveksling med Kelley. Han skal ha truffet gjerningsmannen som likevel klarte å flykte i bilen sin. Naboen fikk stoppet en bil og tok opp jakten. Under biljakten ringte Kelley til sin far og sa han sannsynligvis ikke ville overleve, sier Tackitt.

Johnnie Langendorff forteller om hvordan han jaktet på gjerningsmannen etter kirkemassakren.

Johnnie Langendorff sier han og en annen sivil mann med rifle satt gang en biljakt for å stanse skytteren.

– Ikke et tilfeldig angrep

The Washington Post skriver at bare deler av bakgrunnen til Kelley foreløpig er kjent. Politi og myndigheter avviser imidlertid at det skyldes rasisme eller religiøs overbevisning. De sier familien hadde familiære problemer, og at Kelley skal ha truet sin svigermor.

Texas-guvernør Greg Abbott sier også til Reuters at angrepet på First Baptist Church ikke var et tilfeldig angrep.

– Det kan ha vært en årsak til at dette stedet ble valgt. Dette er informasjon som ikke har vært ute enda. Jeg tror ikke dette var et tilfeldig valgt sted, men det er tydelig at dette var en veldig gal mann, sier Abbott til USA Today.

Ifølge sheriff Tackitt besøkte Kelleys svigerforeldre jevnlig kirken som ble angrepet.

– Vi vet at hans eks-svigerforeldre kom til kirken fra tid til annen. De var ikke her i går, sier Tackitt til CNN.

Laster Twitter-innhold

Skilt

The Washington Post videre at Kelleys kone ba om og fikk innvilget en skilsmisse i 2012, samme år som han ble dømt for vold. I 2014 ble Kelley siktet for å ha mishandlet eller vanskjøttet et dyr i El Paso County, Colorado, der han bodde på et tidspunkt.

Saken ble imidlertid henlagt, men årsaken til dette er ikke er ikke kjent, skriver avisa.

NBC News har snakket med Kelleys onkel, som sier unnskyld til ofrene i saken for det nevøen har gjort.

– Jeg hadde aldri i livet forestilt meg at Devin kunne ha vært kapabel til å gjøre noe slikt. Min familie kommer til å lide for hans feige handlinger, sier Dave Ivey.

First Baptist Church, åstedet for skytemassakren

Mandag morgen, norsk tid, hadde skuelystne forlatt området rundt First Baptist Church i Sutherland Springs. Politiet jobber fortsatt på stedet.

Foto: Lars Os / NRK

Hørte skudd fra eiendommen

Offentlige dokumenter viser at Kelley i det siste har bodd på en eiendom verdt om lag 800.000 dollar i New Braunfels, en forstad til San Antonio. Den øde eiendommen, som ligger om lag 50 kilometer nord for Sutherland Springs, var eid av foreldrene.

Ifølge avisa består eiendommen av om lag 28 mål med skog og jordbruksområde, og er adskilt fra veien med av en egen skogsvei. Amerikanske medier viser bilder av etterforskere som tok seg ut til eiendommen sent søndag kveld, men lite er foreløpig kjent om hva som er funnet.

Mark Moravitz, som bor over veien fra Kelleys eiendom, sier han ofte hørte at skudd ble avfyrt på eiendommen.

– Vi hørte mange skudd, men så er vi også ute på landet, sier Moravitz til KSAT.

– En vanlig fyr

Flere naboer The Washington Post har snakket med på telefon sier at de ikke kjente til Kelley-familien, men påpekte at jakt er tillatt i området rundt eiendommen, og at det derfor ikke er uvanlig at man hørte skudd derfra.

Moravitz sier han ofte passet på huset til Kelley-familien, og beskriver Devin Patrick Kelley som «en vanlig fyr».

– Du tenker aldri at naboen din er kapabel til å gjøre noe slikt. Man blir urolig av det, med tanke på at man har bodd så tett på fyren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt