Testet dronetaxi i Dubai

Dubai har gjennomført den første prøveturen av en dronetaxi som kan bestilles med mobiltelefonen.

Dubai har gjennomført den første prøveturen av en dronetaxi som kan bestilles med mobiltelefonen.

Dronen er produsert av det tyske firmaet Volocopter, som håper å ha de førerløse drosjene i drift innen fem år.

Dronen har to seter og 18 rotorer, og er selvgående.

– Planen er at du bruker en app på smarttelefonen din, og bestiller et Volocopter til nærmeeste landingsplass. Da vil det plukke deg opp og frakte deg dit du skal, sier direktør Florian Reuter.

Dronetaxi i Dubai

En drone på en «konsepttur» i Dubai mandag.

Foto: Handout / AFP

48 km/t

Den ferdige modellen skal ta to timer å lade. Da kan den fly i en halvtime i 48 kilometer i timen, mens maksfarten er det dobbelte.

Produsenten har installert reservebatterier, motor og kontrollsystemer for at passasjerene skal føle seg trygge. Fallskjermer er også inkludert for sikkerhets skyld, skriver Reuters.

Dronen skal allerede kunne fly etter GPS-ruter, men produsenten jobber fortsatt med å takle uventede hindre som kan dukke opp underveis.

Dronetaxi i Dubai

Kronprins Sheikh Hamdan bin Mohammed fikk teste dronen.

Foto: Handout / AFP

Vil bli verdens smarteste by

Dubai har satt seg som mål å bli «verdens smarteste by», og vil blant annet at selvkjørende transportmidler skal stå for 25 prosent av alle lokale reiser innen 2030.

Kronprins Sheikh Hamdan bin Mohammed var til stede da dronen ble testet med en fem minutters flytur 200 meter over Jumeirah-stranden i Dubai mandag.

– Oppmuntring til innovasjon innføring av ny teknologi bidrar ikke bare til landets utvikling, men bygger også bruer til fremtiden, sier han.

Volocopter er ikke alene om å utvikle selvgående passasjerdroner. Airbus, Uber og Google-gründer Larry Page har investert store summer i liknende prosjekter.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye Volocopter-dronene vil koste.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt