Hopp til innhold

Tesla kaller tilbake 53.000 biler

Feil med håndbrekket på Model X og Model S.

Tesla Model X

TILBAKEKALLER: Tesla Model X er én av to modeller som nå kalles tilbake fra markedet.

Foto: Miguel Medina / AFP

Det bekrefter bilprodusenten overfor CNBC.

Feilen skal omfatte de elektroniske parkeringsbremsene som er installert i de to Tesla-modellene Model S og Model X. Bilene det er snakk om er produsert mellom februar og oktober 2016.

– Ingen risiko

I en pressemelding på sine nettsider skriver Tesla at de aktuelle bilene kan være utstyrt med en feilprodusert del, som dersom den skulle bli ødelagt, vil føre til at det ikke går an å løse ut parkeringsbremsen.

Selskapet mener feilen bare angår en liten andel av de 53.000 bileierne som har blitt kontaktet, men sier de ønsker å være på den sikre siden.

De understreker at feilen ikke påvirker resten av bilens bremsesystem, og at de derfor ikke mener det utgjør en sikkerhetsrisiko.

Gratis reparasjon

– Dette er et proaktivt tiltak vi gjør for å være helt på den sikre siden, selv om vi ikke tror at denne saken er grunn til bekymring for våre kunders sikkerhet, og vi har ikke sett en eneste ulykke eller skade relatert til den, sier Teslas norske talsperson Even Sandvold Roland til NRK.

Tesla vil varsle alle berørte kunder via e-post med nærmere instruksjoner om hvordan de kan få utbedret feilen.

Reparasjonen er relativt fort unnagjort, og kundene vil ikke bli belastet for arbeidet.

Det er solgt 2.183 biler av modell X i Norge etter at den kom i salg i fjor sommer, mens det i desember 2016 var solgt omtrent 11.600 biler av modell S, ifølge NTB.

For to år siden kalte Tesla tilbake 90.000 biler av typen Model S sedan på grunn av defekte setebelter.

SISTE NYTT

Siste nytt