NRK Meny
Normal

Terrortrussel mot Storbritannia

Al Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri truer Storbritannia med flere angrep som et svar på at Salman Rushdie er blitt slått til ridder.

Al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri

Al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri.

Foto: AP

Det er bare to uker siden terrorangrep ble avverget i London og Glasgow.

- Jeg sier til Dronning Elisabeth og Tony Blairs etterfølger at vi har skjønt budskapet deres. Vi vil gi dere et passende svar, sa Zawahri i et opptak på et nettstedet til en Al Qaidagruppe.

- Hvis dere ikke har skjønt beskjeden, er vi villig til å repetere den, hvis Gud vil, til vi er sikker på at dere har forstått, sier Zawahri videre.

Det er foreløpig uklart hvorvidt opptaket er autentisk.

Forfatteren Salman Rushdie ble slått til ridder av Dronningen i forrige måned. Boka førte til sterke reaksjoner fra den muslimske verden.

Salman Rushdie

Salman Rushdie

Foto: JOHN SMOCK / AP

Forfatteren beskyldes av enkelte muslimer for blasfemi i romanen "Sataniske vers". Den skapte internasjonal furore ved lanseringen i 1988.

Den indiskfødte Rushdie (59) ble tvunget til å gå i dekning i rundt ti år etter at Irans øverste leder Aytatollah Ruhollah Khomeini utstedte en fatwa mot ham i 1989.

Khomeinis etterfølger Ayatollah Ali Khamenei sa i januar 2005 at han fremdeles mente Rusdie var en frafallen og et drap på ham ville være berettiget innen Islam.

Etter at Rushdie ble slått til ridder holdt Iran fast ved at dødsdommen fremdeles gjelder.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt