Terrortatt hadde sluttet i Telenor

Mannen som er avhørt i Pakistan i forbindelse med et mislykket bombeangrep i New York, skal ikke ha jobbet i Telenor på en stund.

Politiets bombegruppe undersøker bilbombe – Times Square, New York

Politiets bombegruppe undersøker bilbomben som var plassert på Times Square i New York.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Mannen ble sammen med tre andre pågrepet i Pakistan fredag.

Han ble tatt inn til avhør fordi han skal ha hatt bånd til pakistansk-amerikaneren som ble pågrepet for et mislykket bombeforsøk på Times Square i New York tidligere i mai.

Hadde sluttet i Telenor

The Wall Street Journal meldte i går at mannen som ble pågrepet jobbet som leder i en lokal avdeling av Telenor i Pakistan.

Presseansvarlig i Telenor Atle Lessum bekreftet i går overfor NRK at de var informert om at én av deres ansatte var brakt inn til avhør.

Lessum har I dag fått sjekket mer opp i saken, og det viser seg at den pågrepne ikke lenger jobber for selskapet.

– Mannen som er arrestert i forbindelse med bombeattentatet er ikke ansatt. Han har jobbet for oss tidligere, men sluttet for en tid tilbake, sier Lessum til NRK.

Pakistaneren skal heller ikke ha vært på direktørnivå, men ha fungert som mellomleder.

Lessum vet ikke om mannen ble sagt opp eller om han selv valgte å slutte i Telenor-selskapet.

Delte rom med terrormistenkt

Faizal Shahzad er sikta for terrorforsøk på Times Square.

Faizal Shahzad er siktet for terrorforsøk på Times Square.

Foto: Ap

En 30 år gammel amerikaner med pakistansk bakgrunn har allerede innrømmet å ha plassert bilbomben på Times Square.

Faisal Shahzad har også innrømmet å ha oppholdt seg i en treningsleir i Pakistan sammen med militante opprørere.

Pakistanske myndigheter mener den tidligere Telenor-ansatte delte rom med Faisal Shahzad ved Universitetet i Bridgeport i USA.

Han skal ha formidlet kontakt mellom Shahzad og en eier av en dataforretning i Islamabad.

Sistnevnte ble også pågrepet fredag.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt