NRK Meny
Normal

Terrormistenkte pågrepet i Frankrike

Fire personer er mistenkte for å planlegge et terrorangrep i Paris. Den ene av de arresterte skal være en 28 år gammel islamist, som politiet har holdt under oppsyn.

FRANCE-ATTACKS-PARIS

PÅ VAKT: Beredskapen i Frankrike har vært høy siden terrorangrepene den siste tiden. Her fra Paris etter terrorangrepene i november i fjor.

Foto: MATTHIEU ALEXANDRE / Afp

Tre menn og en kvinne ble pågrepet i Paris og i Seine-Saint-Denis nord for den franske hovedstaden ved daggry. De fire skal ha fransk statsborgerskap, og er mellom 21 og 30 år gamle.

Ifølge den franske innenriksministeren mottok myndighetene informasjon om at én av dem planla et terrorangrep i Paris.

– Vi har informasjon om at han hadde planer om å gjennomføre voldelige handlinger, sier Cazeneuve ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Kjenning av politiet

Mannen skal være en 28 år gammel islamist, som myndighetene har holdt under oppsyn den siste tiden. Han ble arrestert i 2012, da han prøvde å forlate Frankrike for å reise til Syria for å krige som jihadist der. I mars 2014 ble han dømt til fengsel i fem år, men slapp ut i oktober i fjor.

Ifølge tv-kanalen TF1 ble han i slutten av februar dømt til meldeplikt i henhold til de nye terrorlovene.

De andre tre skal være tilknyttet 28-åringen.

Beslag

Ifølge innenriksminister Cazeneuve mistenkes hovedmannen for å ha bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS i Syria. Men han advarer imidlertid for å trekke forhastede konklusjoner om et nært forestående angrep, som franske medier først meldte om.

Ifølge den franske TV-stasjonen TF1 ble det funnet ammunisjon til et automatgevær i forbindelse med pågripelsen av en av de fire.

Unntakstilstand

Etter terrorangrepene i Paris 13. november, der 130 mennesker ble drept, innførte Frankrike en tre måneder lang unntakstilstand i landet.

Den gir fransk politi fullmakter til å blant annet gjennomføre husransakelser og pålegge husarrest uten dom.

I februar godkjente nasjonalforsamlingen forlengelse av unntakstilstanden med ytterligere tre måneder, fram til 26. mai.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt