Terrormistenkt: – Jeg er uskyldig

En av mennene som er siktet for terrorplanlegging mot Jyllands-Postens lokaler i København sier han vil utfordre Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Beboere i Hedelyparken evakuert

Beboere i en boligblokk i Greve ble evakuert fra hjemmene sine onsdag fordi det danske sikkerhetspolitiet hadde funnet en mistenkelig gjenstand i leiligheten til den terrormistenkte 26-åringen.

Foto: Martin Sylvest Andersen / SCANPIX

Det er Ekstra Bladet som har kommet innenfor 26-åringens fire vegger i hans leilighet i Greve. Han er siktet for å gi husly til tre terrormistenkte, som ifølge PET bevæpnet med blant annet maskinpistol ville angripe Jyllands-Posten.

– Jeg ante ikke at de planla terrorhandlinger, og tror fortsatt ikke på det. PET har tatt feil før, sier irakeren.

Intervjuet står trykket i dagens avis, en dag etter at mannen ble løslatt. Han er fortsatt siktet for medvirkning til terrorplanlegging.

Les også: – Terrormistenkt så redd ut

Les også: – Beviset var bakepulver

– Uskyldig

Fire anholdt for terrorplaner

26-åringens hjem i Greve ble evakuert etter at politiet hadde funnet en mistenkelig gjenstand.

Foto: Michael Bothager / SCANPIX

– Jeg må stille til avhør igjen, men det gjør meg ikke noe. Min samvittighet er ren. Jeg utfordrer PET. De kan ikke finne noe på min computer, telefon eller noen andre steder som tilsier at jeg har planlagt terror. For det kunne jeg aldri funnet på, sier han til avisa.

Det er 26-åringens lillebror som oversetter storebrorens forklaring rundt pågripelsen onsdag.

– Jeg hadde vært sent oppe, så politiet vekket meg og førte meg inn på et rom der de satt meg ned på gulvet. Jeg forstod ikke hva de ville, for jeg hører og ser dårlig, sier han.

– Hjalp tre bekjente

Natten før forteller mannen at han hadde hjulpet tre svenske bekjente til rette i en leilighet som de skulle leie i en periode. Til avisa forteller han at han første tanke da han ble pågrepet var at de ikke hadde gyldig oppholdstillatelse.

På politistasjonen gikk det imidlertid raskt opp for ham at siktelsen var mer alvorlig.

– Siktelsen går ikke innpå meg, for jeg vet at jeg ikke har planlagt noe som helst. I fengselet kom tårene frem, men det var kun fordi jeg hadde bilde av min far og bror på netthinnen da politiet trengte seg inn, sier han.

Politikens hus, København

Det var Jyllandspostens lokaler i København ved Rådhusplassen som skulle være målet for terrorangrepet.

Foto: Henrik Reinholdson

– Vi er normale mennesker

Det var onsdag kveld at politiet evakuerte to trappeoppganger i boligblokken der den terrormistenkte irakeren bor sammen med sin familie.

Beboerne ble sendt ut av hjemmene sine, politiets spesialstyrker var på stedet og en bombeekspert ble tilkalt. Det danske politiets sikkerhetstjeneste (PET) bekreftet av eiendommen ble evakuert fordi de hadde funnet noe «mistenkelig» da de ransaket leiligheten etter arrestasjonen.

Ifølge den 24 år gamle lillebroren var den mistenkelige gjenstanden langt fra livsfarlige bombeingredienser.

– Gjenstanden var noe min mor bruker til matlaging. De bruker det til å si at muslimer er terrorister. Og det er for galt. Vi er normale mennesker, vi er ikke terrorister, sier han til Politiken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.