NRK Meny
Normal

Terrormistenkt mann arrestert i Tyskland

Tysk politi har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha planlagt et angrep på åpningen av Bundesliga, sier en talsmann for delstaten Rheinland-Pfalz, sørvest i landet. Ifølge tysk TV har mannen blitt overvåket over lengre tid.

Allianz Arena i München

Tyske myndigheter frykter at noen har planlagt et terrorangrep mot Bundesliga-kampen på Allianz Arena i München 26. august. Her er Bayern München-sjef Karl-Heinz Rumenigge og klubbens nye trener Carlo Ancelotti på stadionet.

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

– Mannen ble arrestert i Mutterstadt fredag, sier talsmannen, som ikke ville gi mer informasjon, verken om trusselen eller den mistenkte, melder Reuters.

Han skal ha blitt arrestert av spesialsoldater.

Ifølge Der Spiegel hadde innenriksministeriet i Rheinland-Pfalz bekreftet at mannen hadde et høyt verv innen terrororganisasjonen IS, men denne opplysningen ble senere avkreftet.

Myndighetene mistenker at mannen har hatt kontakt med høytstående medlemmer av ekstremistgruppen IS.

Skal ha blitt overvåket

Ifølge tysk TV er mannen en 25 år gammel syrer som er født i Damaskus.

Ifølge tv-kanalen ARD kom mannen til Tyskland som flyktning i begynnelse av 2016. Opplysninger om at mannen kunne være knyttet til IS, gjorde at myndighetene begynte å holde ham under oppsikt, melder kanalen. Disse opplysningene er ikke offisielt bekreftet.

Mannen sitter nå i fengsel i Gelsenkirchen i Nordrhein-Westfalen.

Åpningskampen skal gå i München den 26. august.

I juli var det to angrep i den sørlige delstaten Bayern. En mann med øks angrep på et tog i Würzburg et selvmordsangrep i Ansbach. IS har hevdet at de sto bak begge angrepene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt