NRK Meny
Normal

Terroristen vandret gatelangs etter angrepet

Etter angrepet på flyplassen i Brussel, gikk den tredje, ukjente mannen gatelangs, sier en nye video som belgisk politi har offentliggjort. Nå ber igjen om hjelp til å finne ham.

Belgisk politi ber igjen om publikums hjelp for å få has på en av de antatte gjerningsmennene etter Brussel-terroren.

Politiet mener mannen har kvittet seg med jakken og folk om å melde fra hvis den er funnet.

Videoen viser mannen med hatt og lys jakke forlate flyplassen. Den viser flere av overvåkingsbildene av han fram til de siste som er tatt klokka 9.50.

– Etterforskerne søker øyenvitner som har sett den mistenkte etter det, skriver politiet i etterlysningen sin.

Politiet beskriver hvordan mannen gikk foran Sheraton-hotellet på flyplassen og krysset en parkeringsplass før han forlot området. Bildene fra overvåkingskameraene viser ham senere, fremdeles i den lyse jakken. Politiet mener han kvittet seg med plagget da han gikk gjennom Zavantem og ber publikum rapportere det hvis jakken er blitt funnet.

– Vi retter appellen spesielt til alle som kan ha filmet, eller som tror de har tatt bilder av den mistenkte, sier en talsmann for påtalemyndigheten til AFP.

Mannen som først ble identifisert som «hattemannen» fra angrepet på flyplassen i Brussel ble satt fri etter fire uker i varetekt.

To menn gjennomførte selvmordsangrep i avgangshallen på Zaventem-flyplassen i Brussel 22. mars, mens en tredje altså flyktet fra stedet, trolig etter at sprengladningen hans ikke detonerte.

Her er veien politiet mener mannen tok (klikk på tweeten for større kart) :

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt