NRK Meny
Normal

Terroristen skal ha syklet rundt i København sentrum mellom drapene

Politiet mener Omar Abdel Hamid El-Hussein syklet i gatene rundt synagogen i København og undersøkte området før han gikk til angrep.

Omar Abdel Hamid El-Hussein sykler i København sentrum

Politiet tror dette er Omar Abdel Hamid El-Hussein, mannen de mener sto bak begge terrorangrepene i København forrige helg.

Nye overvåkingsbilder som politiet har gått ut med skal vise den antatte terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein syklende rundt i sentrum.

Bildene er tatt mellom klokken 23:25 og 00:41, da han angrep synagogen i Krystalgade i København og drepte jøden Dan Uzan.

– Vi har inntrykk av at han vært i område for å rekognosere i forkant av angrepet. Han sykler frem og tilbake, blant annet i Købmagergade der han passerer Krystalgade, hvor han har hatt fritt utsyn til vakten og politifolkene på stedet, sier politiinspektør Jørgen Skov i en pressemelding.

Politiet opplyser at de gjerne vil komme i kontakt med vitner som kan ha sett mannen. Det er derfor de går ut med bildene.

De opplyser også at de har funnet DNA på klær som de mener terroristen brukte under angrepet mot debattmøtet på Krudttønden og at dette DNA-materialet stemmer overens med Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Omar Abdel Hamid El-Hussein på sykkel i København
Omar Abdel Hamid El-Hussein på overvåkingskamera
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt