Argentinsk kameratgjeng drept – var på jubileumstur til New York

Fem av de drepte i terrorangrepet i New York er en argentinsk kameratgjeng som feiret 30 års vennskap.

Argentinsk vennegjeng

Den argentinske vennegjengen avbildet på flyplassen før avreise. (F.v.) Hernan Diego Mendoza, Alejandro Damian Pagnucco, Ariel Erlij, Hernan Ferruchi og Diego Enrique Angelini er bekreftet omkommet. De andre er sladdet av NRK.

Foto: Facebook

Åtte personer ble drept da en mann kjørte ned flere mennesker på Manhattan i New York tirsdag ettermiddag. Seks døde på stedet, mens to ble erklært døde på sykehus.

Terrorangrep i New York

Gjerningsmannen skal ha leid en bil fra Home Depot en time før han kjørte ned mennesker på en sykkelsti. Han kjørte til slutt inn i en skolebuss.

Foto: Bebeto Matthews / AP

Gjerningsmannens identitet er ennå ikke formelt bekreftet, men amerikanske medier har pekt ut 29 år gamle Sayfullo Saipov fra Usbekistan.

Blant de drepte er en belgisk turist og fem argentinere.

Ifølge lokale medier var de fem med i en gruppe med ti gamle skolekamerater som hadde reist til New York for å feire at det var 30 år siden de tok eksamen ved den tekniske høyskolen i Rosario.

Argentinske myndigheter har gått ut med navnene Hernan Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damian Pagnucco, Ariel Erlij og Hernan Ferruchi.

«Den argentinske regjeringen vil uttrykke sine kondolanser i forbindelse med drapene på fem argentinske statsborgere i det dramatiske terrorangrepet i New York», heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

Var på sykkeltur

De fem var i hovedsak arkitekter og forretningsmenn, 48 og 49 år gamle.

Erlij skal ha vært pådriveren for jubileumsturen, og betalte billettene for to av de andre. Han eide et firma som produserer stål i Rosario.

Ifølge La Nacion reiste de fra Rosario lørdag. Etter et besøk hos en annen skolekamerat i Boston ankom de New York tirsdag.

De var på en sykkeltur langs Hudson-elva da de ble meid ned av leiebilen.

En sjette person i gruppen, Martin Ludovico Marro, er lagt inn på sykehus. Skadene skal ikke være livstruende.

«Generalkonsulen har kontinuerlig kontakt med politiet, myndighetene og sykehuset, samt slektninger i Argentina. Vi står sammen med familiene i denne forferdelige, dype smerten som alle argentinere deler,» heter det videre i uttalelsen fra argentinske myndigheter.

Totalt skal elleve personer være skadd. Flere av dem har alvorlige, men ikke livstruende skader.

Minst fire av dem, to barn og to voksne, befant seg i skolebussen som ble truffet til slutt.

I tillegg er tre belgiere og en tysk kvinne blant de skadde.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt