NRK Meny
Normal

AFP: Karachi-flyplassen er sikret

Pakistanske sikkerhetsstyrker skal ha gjenvunnet kontroll over flyplassen i Karachi etter at det brøt ut skyting igjen i morgentimene mandag norsk tid.

Terrorangrep i Karachi

En pakistansk politimann jubler etter at landets sikkerhetsstyrker gjenvant kontroll over flyplassen i Karachi

Foto: ASIF HASSAN / Afp

De første meldingene om skyting og granateksplosjoner ved den internasjonale flyplassen i Karachi kom like etter klokken 21.00 søndag kveld.

Den pakistanske hæren, samt flere andre sikkerhetsstyrker, kom raskt til stedet og det var meldt om flere skuddvekslinger mellom terrorister og den pakistanske hæren.

Mandag morgen kom det meldinger om at sikkerhetsstyrkene har nå gjenvunnet kontroll over flyplassen i Karachi, melder AFP.

Taliban: – Hevnaksjon

Den pakistanske delen av Taliban sier den står bak angrepet mot flyplassen.

En talsmann for gruppen sier til nyhetsbyrået AFP, at angrepet er en hevnaksjon etter at lederen deres, Hakimullah Mehsud ble drept i et amerikansk droneangrep i november.

Pakistans statsminister Nawaz Sharif sa nylig til BBC at han fortsatt håper at det er mulig å få til en fredsavtale med den pakistanske delen av Taliban.

Samtidig har man ikke gjort særlige framskritt i forhandlingene siden februar, og en rekke nye angrep har blitt gjennomført. Flere av disse har vært rettet mot Karachi.

Pakistanske myndigheter har foreløpig ikke sagt noe om hvem de mistenker for å stå bak angrepet.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Militæret i Karachi

Militærpersonell og sikkerhetsstyrker omringet flyplassen i Karachi, der væpnede menn søndag gikk til angrep med automatvåpen og granater.

Foto: ASIF HASSAN / Afp

Flere skuddvekslinger

Søndag kveld hevdet hærens talsmann, generalmajor Asim Bajwa at situasjonen ved flyplassen var under kontroll og at alle som deltok i angrepet var eliminert.

Men få timer senere, tidlig mandag morgen, kunne man nok engang høre skudd fra innsiden av terminalen.

En reporter fra nyhetsbyrået AFP, som er på stedet, sier at det kunne høres skudd fra innsiden av flyplasssen, og at soldater stormet inn.

– Minst 24 drept

Minst 28 personer, inkludert ti mistenkte terrorister, ble drept i kampene på Jinnah International Airport, som er en av Pakistans største flyplasser.

En talsperson for det pakistanske militæret opplyser at angriperne ble drept etter flere timers kamp natt til mandag.

– 13 personer fra sikkerhetsstyrkene og fem sivile er blant de drepte, opplyser lege Seemi Jamali ved et sykehus i byen.

Utenom de ti angriperne, var fire av de drepte ansatte ved flyplassen og to av dem sikkerhetspersonell. Minst 23 personer ble såret i angrepet, og tilstanden er kritisk for fem av disse.

Laster Twitter-innhold

Falske ID-kort

Våpenbeslag etter terrorangrep i Karachi

Politiet viser frem våpen som de har beslaglagt etter terrorangrepet på flyplassen i Karachi.

Foto: ASIF HASSAN / Afp

Generalmajor Rizwan Akhtar i den paramilitære styrken i Pakistan opplyser at terroristene hadde på seg såkalte bombevester da de kom til flyplassen i to grupper. Angriperne satte fyr på terminalen som brukes til frakt.

Like før klokken halv tolv søndag kveld meldte nyhetsbyrået AFP at deres reporter på stedet har hørt to store eksplosjoner ved flyplassen i Karachi. Ifølge AFP fryktet man at eksplosjonene kan ha vært selvmordsbomber.

Dunya News meldte tidligere at angriperne har klart å komme seg helt ut til rullebanene på flyplassen.

Et annet pakistansk nyhetsnettsted, Dawn News, har kilder som opplyser at angriperne skal ha vært i besittelse av falske ID-kort, og at de har utgitt seg for å være sikkerhetsvakter. Ifølge Dawn News skal angriperne ha klart å komme seg inn i et av flyene på rullebanen, men dette har senere blitt avkreftet av pakistanske luftfartsmyndigheter.

Ingen meldinger om nordmenn

Det er ikke kommet meldinger om at nordmenn er rammet i angrepet mot flyplassen i Karachi søndag, ifølge det norske Utenriksdepartementet. Det opplyser pressevakt Astrid Sehl.

– Vi har ikke fått opplysninger om at norske statsborgere har oppholdt seg på flyplassen eller er rammet av angrepet.

– Vår ambassade følger situasjonen nøye og vil holde kontakt med lokale myndigheter, sier Sehl til NTB.

Laster Twitter-innhold

Stopper flytrafikken

Det skal være den gamle terminalbygningen ved den internasjonale Jinnah-flyplassen som var under angrep.

Alle flyvninger er foreløpig kansellert. Området rundt flyplassen og veiene rundt skal ha blitt sperret av.

Det skal ikke være store materielle skader på noen av flyene på lufthavnen. Hærens talsmann, generalmajor Asim Bajwa sier at brannene som oppsto, ikke var på noen av flyene, men i bygninger. Disse brannene skal nå være slokket.

Flyplassen vil være klar til bruk ved middagstider lokal tid, i følge talsmannen. Terminalen brukes vanligvis ikke til ordinære rutefly, men til VIP-avganger. Jinnah-flyplassen i Karachi er landets mest trafikkerte. I fjor fløy over 16 millioner passasjerer til eller fra flyplassen.

Angrep i Karachi

Flere TV-kanaler viser bilder som tyder på at deler av flyplassen, er i brann.

Foto: Skjermdump / ARY NEWS

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt