Terminator-paret gjenforenes på skjermen

Men denne gangen samarbeider stjerneregissør James Cameron og «The Governator», Arnold Schwarzenegger, for klimaet.

Cameron og Schwarzenegger, sammen for klimaet.

RADARPAR: Cameron og Schwarzenegger, sammen for klimaet.

Foto: Weboverføring på stopdirtyenergyprop.com

Bakgrunnen for samarbeidet er deres felles kamp mot et lovforslag i California, fremmet av to store oljeselskaper fra Texas.

Forslaget, «Proposition 23», dreier seg om å bedre vilkårene for oljeindustrien i solstaten.

I korte trekk handler det om at selskapene vil kunne slippe ut mer forurensning enn hva staten nå tillater. Det er innbyggerne i California som skal avgjøre det hele ved folkeavstemning.

– Sunn fornuft

Cameron og guvernør Schwarzenegger legger ikke skjul på at de mener oljeselskapenes lovforslag er håpløst:

– Jeg ser ikke en gang på meg selv som en miljøforkjemper - dette dreier seg om sunn fornuft, sa Schwarzenegger på en pressekonferanse ved midnatt norsk tid.

– Cameron var den som gjorde meg oppmerksom på klimaproblemene og viktigheten av å verne miljøet. Det er en fornøyelse å samarbeide med ham igjen.

På pressekonferansen snakket de to om grunnene for at innbyggerne i California bør stemme nei til forslaget, og de viste det alle var kommet for å se: TV-reklamen de har laget sammen.

TV-reklame med radarparet

I den korte snutten satt Cameron og forklarte hvorfor «Proposition 23» var en dårlig idé, før han slo an en tørr Terminator-vits med Schwarzenegger som viste seg å sitte ved siden av Cameron, da kameraet zoomet ut.

Cameron kalte Schwarzenegger en cyborg – Schwarzenegger ba han slutte med det, samtidig som han satt der med den kjente metall-armen til terminator, fra de klassiske actionfilmene. Man kunne kanskje forventet seg noe mer eksplosivt, men det var budskapet som sto i sentrum for Cameron/ Schwarzenegger:

– Det er tøft å jobbe mot disse oljeselskapene, men det som er positivt med dette er å få jobbe med Arnold igjen, sa Cameron på pressekonferansen.

– Vi MÅ beskytte våre jobber i den grønne energien. Det dreier som om framtiden vår.

– Som far er jeg lidenskapelig i min kamp mot Texas-selskapene som kommer til California for å etablere seg. Vi i California skal være verdensledende på grønn energi, det et viktig for de framtidige generasjoner.

Begge parter argumenterer med arbeidsplasser

Det er rundt 500.000 «grønne arbeidsplasser» i California i dag, men hovedargumenter for «Proposition 23», er også nettopp arbeidsplasser.

California har over to millioner arbeidsledige, og inntoget av to gigantselskaper vil gi nye arbeidsplasser. Samtidig argumenterer selskapene med at kraftprisene vil synke, og dermed hjelpe menigmann med de månedlige utgiftene.

California har svært offensive klimamål og dersom «Proposition 23» får et ja, vil det bli svært vanskelig for Guvernør Schwarzenegger å innfri disse målene om redusert utslipp av klimagasser.

SISTE NYTT

Siste nytt