NRK Meny
Normal

Terminal ved Kastrup åpnet igjen

Terminal 3 ved Kastrup flyplass i København er nå åpnet igjen etter det som kan ha vært en terrorspøk.

Kastrup flyplass, Terminal 3 evakueres

BLE EVAKUERT: Ved Terminal 3 på Kastrup flyplass i København ble flyplassen evakuert etter funn av mistenkelig gjenstand. Terminalen er nå åpnet igjen.

Foto: Henrik Liniger © dr) / DR

Rundt 12.30 onsdag evakuerte Kastrup flyplass Terminal 3 etter funn av mistenkelig bagasje. Rundt 14.00 skriver Københavnpolitiet på Twitter at terminalen nå er åpnet igjen.

– Vi åpner lufthavnen. Noen overhørte snakk om at det kunne være en bombe. Kofferten er gjennomgått, det var ingen bombe.

Laster Twitter-innhold

Kan ha vært utløst av spøk

Expressen skrev at en ansatt ved flyplassen skal fortalt at evakueringen skyldtes en episode ved innsjekkingen. Det skal ha vært to personer innblandet, hvor den ene skal ha vært på vei til Paris. «Bare så dere vet det, han skal til Paris og har en bombe i vesken», skal den andre ha sagt. Så skal de ha forlatt stedet uten en veske. Nå spekuleres det i at det var en spøk som ble tatt på alvor av politiet.

På sin Twitter-profil skrev SAS at Terminalen var evakuert på grunn av en bombetrussel.

Laster Twitter-innhold

Kommunikasjonsavdelingen til Københavnpolitiet fortalte tidligere i dag at en politistyrke gjennomfører en aksjon på grunn av en mistenkelig gjenstand.

– For 15 minutter siden ble det funnet en bagasje uten eier. Terminalen er evakuert og politiet er tillkalt. Alle må vente utenfor til politiet har kontrollert vesken, sa presseansvarlig ved flyplassen, Rasmus Winther, til DN.se under evakueringen. Han fortalte at det ikke hadde kommet noen trusler mot flyplassen.

Norske flyvninger i rute

Avisen opplyste om at trafikken foregikk som vanlig ved Terminal 2, men at det var forventet forsinkelser.

– Flyavgangene fortsetter, men vi kan ikke sjekke inn nye passasjerer. De som er sjekket inn kan reise, men flyene venter ikke på de andre, sa Trine Kromann, pressesjef for SAS Danmark til DN. De åpnet senere for innsjekk ved Terminal 2 for de som skulle reist fra Terminal 3.

Ifølge Avinors nettsider er norske flyvninger til København i rute.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt