Tenåringsjente gjengvoldtatt av minst 30 menn i Brasil

Brasil rystes av en opprivende voldtektssak hvor en 16 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av over 30 menn, inkludert kjæresten hennes.

Tenåring voldtatt i Brasil

GJENGVOLDTEKT: Etterlysningsbilder av to av de antatte gjerningsmennene som deltok i gjengvoldtekten av en 16 år gammel jente (t.v.).

Gjengvoldtekten skal ha skjedd for en knapp uke siden da tenåringsjenta var på vei for å besøke kjæresten i en favela vest i Rio de Janeiro.

Der ble den 16 gamle jenta overfalt av en gruppe menn som skal ha voldtatt henne etter tur.

Gjerningsmennene filmet og fotograferte overgrepet og publiserte det på sosiale medier med nedsettende og latterliggjørende kommentarer.

Ifølge brasilianske medier skal det ha dreid seg om mer enn 30 menn, inkludert jentas kjæreste.

Publiserte video

Ifølge den brasilianske avisen O Globo skal fire mistenkte allerede være identifisert.

Avisen skriver at den 16 år gamle jenta ble brakt til gynekologisk undersøkelse torsdag denne uken, mens voldtekten skjedde på mandag.

Jenta er naken og bevisstløs, og skal ifølge O Globo framstå neddopet.

Det feministiske nettverket Empodere Duas Mulheres anklager menn i Brasil for å være mer opptatte av å se videoen, enn å reagere på hva som faktisk har skjedd.

Jubel på Twitter

Ifølge brasiliansk politi mottok de 800 tips om overgrepsvideoen.

Før meldingene ble slettet hadde de rukket å få en rekke kommentarer med tomler opp og smilefjes. Mange frydet seg åpenbart over overgrepet og mente jenta fikk som fortjent, skriver The Globe and Mails Rio-korrespondent.

Flere mener dette kan skyldes et holdningsproblem blant brasilianske menn.

Bare timer før nyheten ble kjent, var landets utdanningsminister i møte med en realitystjerne som gjentatte ganger har uttalt at han ikke ville hatt noen betenkeligheter med å ha sex med en kvinne mot hennes vilje.

I fjor ble et medlem av underhuset i kongressen ilagt en bot på rundt 30.000 kroner for å ha sagt til en kollega at «Jeg ville ikke engang voldtatt deg, fordi du fortjener det ikke».

Kritiserer politikerne

I en video som sirkulerer på Facebook, retter gruppe Empodere Duas Mulheres kritikk mot både media og politikerne i det søramerikanske landet.

– Det var ikke én, ikke to, ikke ti menn, det var 30 menn. Og media omtaler ikke saken. Det er ikke snakk om hendelsen på TV. Noe som er veldig rart, for på TV viser man jo alltid det som egentlig skjer i Brasil, ikke sant? sier Maynara ironisk i videoen som er blitt vist 6, 2 millioner ganger på Facebook.

Interimspresidenten Michel Temer omtaler voldtekten som "barbarisk", og sier han er sjokkert og sint over saken.

Han ønsker å opprette en spesialavdeling innen politiet som vil jobbe mot vold mot kvinner. Den midlertidige presidenten får kritikk for ikke å ha kommentert saken før fredag.

Samtidig er en kontroversiell lov under behandling i den brasilianske kongressen, den skal gjøre det ulovlig å ta abort også ved voldtekter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt