NRK Meny
Normal

Cruz gjør helomvending – støtter Trump

Senator Ted Cruz skriver #NeverHillary og sier for første gang at han vil stemme på Donald Trump i det amerikanske presidentvalget.

Donald Trump

Donald Trump får støtte fra Ted Cruz.

Foto: Evan Vucci / Ap

– Dersom Clinton vinner vet vi, med 100 prosent sikkerhet, at hun vil gjennomføre sine venstrevridde lovnader, med katastrofale følger for landet vårt, skriver Cruz på Facebook.

Pepet ut

Ted Cruz

Ted Cruz måtte til slutt gi seg i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Foto: CHIP SOMODEVILLA / Afp

Cruz var den siste kandidaten som sto igjen mot Trump i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, men måtte til slutt se seg slått av forretningsmannen.

I sommer ble han pepet ut fra partikongressen i Cleveland da han nektet å si at han støttet Trump som partiets kandidat. Nå har han altså ombestemt seg.

– I flere måneder har jeg tenkt meg godt om, bedt til Gud, og søkt i min egen samvittighet. Jeg har bestemt meg for at jeg vil stemme på Republikanernes kandidat, Donald Trump, på valgdagen, skriver Cruz.

– Eneste som står i veien

Senatoren fra Texas vedgår at han og Trump fortsatt er uenige i mange saker. Han mener imidlertid at Clinton vil være «fullstendig uakseptabel» som president og bruker emneknaggen #NeverHillary – aldri Hillary.

– Landet vårt er i krise. Hillary Clinton er ikke skikket til å være president, og politikken hennes vil skade amerikanere. Donald Trump er det eneste som står i veien for henne, skriver Cruz, og avslutter:

– Hvis du ikke vil se Hillary Clinton som president, ber jeg deg om å stemme på ham.

Slik hørtes det ut da Ted Cruz nærmet seg slutten av sin tale til partikongressen i Nevada, og ennå ikke hadde nevnt Donald Trump en eneste gang.

– Si navnet! ropte delegater og andre i salen da Cruz nektet å si at han støttet Trump under partikongressen i sommer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt