Grasrotbevegelsen begynte å spire for rundt ett år siden - en gruppe her og en gruppe der.
Og det gikk ikke lang tid for The Tea Party Movement kunne skilte med sin egen kampsang. Sunget og skrevet av Lloyd Marcus - noe så uvanlig som en svart konservativ - for å mobilisere til antiskattbevegelsens første massemønstring den 15. april i fjor.
Datoen var langt fra tilfeldig, 15. april er nemlig selvangivelsesfristen for amerikanske skattebetalere.
Se American Tea Party Anthem
Strid om skattepenger
Over hele USA sluttet grasrotgruppene opp om protestene - som kunne dreie seg om litt av hvert.
Det som først og fremst forener er motstanden mot økningen i det offentlige forbruket generelt - og mot president Obamas stimulerings- og redningspakker spesielt.
- Vi har jo ikke sagt ja til at skattepengene våre skal sette fart i den amerikanske økonomien. Eller til at skattepengene våre skal brukes til å redde storbanker og bilprodusenter. Og i hvertfall ikke til helseforsikring for alle, sier de.
Men det er ikke bare Demokratene de langer ut mot. Det er hele det politiske etablissementet i Washington -og hvordan politikerne fra begge partiene forvalter deres penger.
Historiske røtter
American Liberty Alliance, Freedomworks, Tea Party Express og Tea Party Patriots er bare noen av navnene til de uavhengige gruppene som har sluttet seg til bevegelsen.
Og de er de første til å understreke at Tea Party-bevegelsen er nettopp det: en bevegelse og ikke et parti.
«Party» i denne sammenhengen betyr nemlig ikke «parti» men «selskap».
Etter USA-historiens mest berømte protestaksjon mot den daværende britiske kolonimakten, The Boston Tea Party i 1773.
Da en gruppe menn utkledd som indianer bordet tre britiske skip og dumpet lasten på 45 tonn te i sjøen - i protest mot teskatten kolonistene var blitt ilagt uten at de selv hadde noe de skulle ha sagt i parlamentet i London.
Begynnende maktfaktor
Nå som da står uttrykket «taxation without representation» - skattlegging uten representasjon - sentralt.
- Forholdet mellom «big business» og politikerne er så tett at det amerikanske folkets interesser blir overkjørt, sier en av Tea Party-bevegelsens grunnleggere, Dale Robertson til tv-programmet RT. Som for eksempel mener at Obamas krisepakker skulle ha gått rett til den enkelte skattebetaler.
Gjennom hele fjoråret vokste teselskapsbevegelsen sin oppslutning jevnt og trutt.
Og selv om den kanskje kan beskrives som et sammensurium av lettere anarkistiske høyreaktivister, så er den nå i ferd med å bli en maktfaktor i amerikansk politikk. Eller er det kanskje allerede.
Bevegelsen mener selv at den innkasserte sin hittil største seier i sensasjonsvalget i Massachusetts, da Demokratene tapte Ted Kennedys senatsplass.
- Les:
- Les:
For Tea Party-frivillige mobiliserte på republikansk side i valgkampens siste dager. Ikke nødvendigvis fordi de støttet kandidaten Scott Brown - men i opposisjon til Demokratenes Coakley.
- Vi beviste at vi kan koordinere innsats og tyngde, at vi kan flytte politiske fjell, sier Eric Odom i American Liberty Alliance til The Los Angeles Times.
Krangler om sjelen
I disse dager er det forresten ikke akkurat noe teselskap i The Tea Party Movement. De krangler fortsatt om hva som skal være «sin sjel».
På landskonferanse som ble holdt i Nashville i februar - og hvor tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin var hyret inn som hovedtaler - meldte enkelte grupper avbud fordi de frykter forsøk på å omskape deres desentraliserte protestbevegelse til en toppstyrt organisasjon.
Andre beskyldte noen for å ville tjene penger på grasrotgruppene. Mens andre igjen var redde for at det republikanske partiet prøver å kapre bevegelsen.
Republikanerne vil nok heller ha de konservative aktivistene innenfor folden enn utenfor, men vil ikke risikere at de blir overkjørt av dem.
Og felles for de fleste i The Tea Party Movement er at de vil ha sin frihet til å mene og gjøre det de vil.