Taxisjåfør mistenkt for drapsforsøk

Tre personer ble fraktet til sykehus etter at en taxi kjørte inn en folkemengde i Borlänge i Sverige. Sjåføren er mistenkt for drapsforsøk.

Emergency vehicles are seen at a scene where a taxi drove into a crowd of people, in Borlange

UKJENT MOTIV: Det er fortsatt ukjent hva som var motivet da en taxi i Börlange i Sverige kjørte inn i en folkemengde.

Foto: Peter Jones / Reuters

Rundt midnatt fikk politiet melding om at flere personer var blitt truffet av en taxi i Borlänge sentrum, i Sverige.

Da politiet kom frem var det mange mennesker til stede og området var preget av en amper stemning, ifølge politiet.

– Først så det ut til at det ikke var mer en to personer som hadde fått lettere skader, men så kom det frem at to personer til hadde blitt skadet. En av disse er alvorlig skadet, opplyste pressetalsmann for politiet Mats Öhman.

Laster Twitter-innhold

Ingen alvorlig skadet

Fire personer ble skadet, tre ble sendt med ambulanse til sykehus.

De skadde er en mann i 35-årsalderen, en mann i 50-årsalderen og en mann og en kvinne i 18-årsalderen.

Lørdag formiddag meldte region Dalarna at ingen av de tre personene som ble sendt til sykehus på kvelden har alvorlige skader. Alle tre var derimot fortsatt på sykehuset klokka åtte lørdag morgen.

Den 30 år gamle taxisjåføren ble arrestert på stedet. Etter avhør ble han arrestert av påtalemyndigheten for mistanke om drapsforsøk.

Forklaringer fra vitner på stedet indikerer at sjåføren kjørte inn i folkemengden med vilje.

– Vi undersøker om intensjonen var å treffe én av dem, sier Mats Öhman.

Privatpersoner stoppet ham

Taxisjåføren var edru, skriver Aftonbladet. Motivet er ennå uklart, men det er ingen ting som tyder på at det dreier seg om et terrorangrep, opplyser politiet.

Ifølge politiet var det personer på stedet som fikk stoppet bilen.

– Vi har vitneutsagn som sier at han ble tatt da han satt bak rattet. Det var privatpersoner som fikk mannen ut av bilen, sier vakthavende befal Johan Wallenius lørdag morgen.

I løpet av dagen skal politiet avhøre den mistenkte taxisjåføren og en rekke vitner.

– Jeg kan ikke si eksakt hvor mange mennesker som var på plassen, men det var mange vitner. Mange har vi snakket med kort ute på plassen, men vi kommer sikkert til å ta en del avhør utover dagen, sier Wallenius til Aftonbladet.

Flere beslag

Politiet har tatt beslag i taxien og andre gjenstander. Politiet sier de bedømmer etterforskningsgrunnlaget som godt. De vil ikke kommentere om det har kommet fram noe mer om taxisjåførens motiv.

Det var en av Taxi Dalarnas sjåfører som skal ha kjørt bilen. De sier at de tar hendelsen på største alvor og at de holder tett dialog med politiet etter nattens hendelse.

– Vi tar hendelsen på største alvor. Vi lar politiet gjøre sin jobb nå, men dette skal ikke skje. Sikkerhet er alfa og omega for oss, sier Sofia Myrevik, kommunikatør på Cabonline som eier varemerket Sverigetaxi, som Taxi Dalarna kjører for.

SISTE NYTT

Siste nytt