Storstilt aksjon mot passforfalsking

Politiet i Milano har arrestert 17 personer for dokumentforfalsking og identitetstyveri i forbindelse med en antiterror-operasjon.

Aktor Armando Spataro

Aktor Armando Spataro.

Foto: Luca Bruno / Scanpix/AP

De pågrepne har alle algerisk bakgrunn og er nå siktet for produksjon og besittelse av falske dokumenter.

Egenproduserte pass skulle gjøre det mulig å bevege seg fritt mellom Nord-Afrika og Europa.

Storstilt internasjonal samarbeid

Seks av personene ble arrestert i Italia mens resten ble pågrepet i samarbeid med anti-terrorpoliti i Algerie, Østerrike, Storbritannia, Frankrike, Spania og Sveits, skriver Corriere della Sera .

Flere av de pågrepne har forbindelser med personer som er på FNs terrorliste.

Armando Spataro fra påtalemyndighetene forteller at de 17 er pågrepet under en etterforsking som involverer terrorisme, men at siktelsen ikke innebefatter internasjonal terrorisme. Lovverk rundt internasjonal terrorisme ble innført i Italia etter 11. september-angrepene.

Kjente fotballspillere

Operasjon «Special Hajj» som begynte i 2007 har avslørt aktive organisasjoner med internasjonale forbindelser, opplyser politiet i Milano.

Organisasjonen hadde som mål å sende midler til Algerie og hadde samlet inn rundt 1,5 millioner dollar på tre år ved kriminelle handlinger. Pengene ble sendt med kurér i bolker på 15,000 dollar av gangen, ifølge politiet.

Ved noen tilfeller har organisasjonen stjålet identiteten til algeriske fotballspillere i europeiske topp-klubber. Spataro vil ikke navngi disse eller kommentere dette ytterligere siden sakene fortsatt er under etterforsking.

De falske dokumentene gjorde det mulig for de kriminelle og reise fritt i Europa og Nord-Afrika.

SISTE NYTT

Siste nytt