Tåregass mot demonstranter i Paris

Politiet har støtt sammen med demonstranter i forkant av FNs klimatoppmøte i Paris.

Flere demonstranter ble møtt av tåregass fra politiet ved Place de la republique i Paris i forkant av klimatoppmøtet.

SAMMENSTØT: Flere tusen demonstranter har samlet seg ved Place de la Republique søndag. Her bruker politiet tåregass.

Mandag starter FNs Klimatoppmøte i Paris, kun to uker etter terroren i den franske hovedstaden, hvor 130 mennesker mistet livet.

De planlagte klimademonstrasjonene ble avlyst på grunn av sikkerhetssituasjonen etter terroren. Det er nå forbud mot å arrangere store markeringer. Landet har også innført unntakstilstand.

Til tross for forbudet har flere tusen demonstranter samlet seg ved Place de la Republique søndag. Demonstrantene skal ha dannet en menneskelig kjede langs ruten til den avlyste klimamarsjen, skriver NTB.

Rundt 100 personer er pågrepet etter kraftige sammenstøt mellom politi og klimademonstranter på Place de la Republique i Paris.

PÅGREPET: Afp melder at over 200 personer er pågrepet av politiet under demonstrasjonen i Paris.

Ønsker tiltak mot klimaendringer

Nå har politiet støtt sammen med demonstrantene, og de bruker tåregass for å få kontroll over situasjonen. Ifølge Afp skal over 200 personer være pågrepet av politiet.

Demonstrantenes overordnede budskap er at lederne i verden må samle seg om konkrete tiltak for å motarbeide klimaendringer.

Tåregass mot klimademonstranter

BASKETAK: Politiet har støtt sammen med demonstranter i Paris. De hadde samlet seg for å demonstrere mot mandagens klimatoppmøte.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Satte ut sko

I helgen har mange satt ut sko der som en stille klimademonstrasjon etter avlysningen av den planlagte marsjen. Skoene er et symbol for alle som ikke fikk lov til å gjennomføre den planlagte klimamarsjen på grunn av terrorangrepene 13. november.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt