NRK Meny
Normal

– Alt for å stanse Hillary

(Jacksonville, NRK); Både Donald Trump selv og tilhengere hans satser alt på at han skal vinne Florida, som er den viktigste vippestaten.

Trump møte i Florida

'Hillary sucks, but not like Monica...' Angel i Jacksonville bærer stolt T-skjorta med et av valgkampens groveste budskap.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å hjelpe Trump til å vinne på tirsdag, for Hillary suger. Rett og slett, sier Angel som jeg møter på Trumps folkemøte på et hestesenter utenfor Jacksonville.

Den unge kvinnen er iført rosa cowboyhatt og T-skjorta som har fått mye oppmerksomhet for å være en av de groveste anti-Hillary effektene i denne valgkampen. "Hillary Suger, men ikke som Monica" står det på den.

– Jeg liker den skjorta, for den viser akkurat hva jeg mener om Hillary Clinton. Hun er både korrupt og forferdelig, sier Angel.

Trump satser hardt på å framstille Clinton som kriminell. Han er nødt til å vinne Florida om han skal klare å bli president. Den siste uka har han selv besøkt delstaten tre ganger, og det kommer flere.

Les også: Trump leder i ny måling

Les også: Trump: – Meningsmålingene er forfalsket

Barn med fengsels-button

– Dersom Hillary blir president vil vi havne i en dyp konstitusjonell krise i dette landet, advarer Trump fra talerstolen.

De frammøtte nikker og roper: – Bur henne inne, bur henne inne!

Debbie Richards har tatt med seg datteren, en venninne og tre barnebarn for å se Trump.

FAMILIE FOR TRUMP:

Familien Richards med bestemo Debbie til høyre, mener et Trumpmøte er verdt ventetida for hele familien.

Foto: Tove Bjørgaas

– Han skal gjøre Amerika storslagent igjen, sier 9 år gamle Josie.

Lillebroren på sju har et jakkemerke hvor det står "Hillary for Prison" på T-skjorta.

– Jeg synes det er viktig at barna får være med å oppleve dette, forklarer Debbie Richards.

Hun tror Trump har gode sjanser for å vinne i Florida, men er usikker på om han vil klare å vinne hele valget.

Mange jeg treffer på Trumps valgmøte snakker om at valget er manipulert og at Trump ikke blir rettferdig behandlet.

Debatten raser nå om hvilke konsekvenser det kan få for tilliten til det amerikanske demokratiet at republikanere truer med å stille Clinton for riksrett så snart hun blir eventuelt skulle bli valgt.

De kan redde Clinton

På den andre siden av Jacksonville treffer jeg Felicia Bridgewater. Professoren har brukt timer på å kjøre folk fram og tilbake til universitetet der president Obama holder valgmøte.

KJERNEVELGERE:

Felicia Bridgewater og Ann Nichols tror afroamerikanere vil møte opp for å stemme på Clinton. -For mye står på spill ved dette valget til å la være å stemme, mener Bridgewater (til venstre).

Foto: Tove Bjørgaas

– Jeg kommer til å savne Obama, men jeg tror Hillary er i stand til å videreføre hans politikk, sier Bridgewater.

Demokratene frykter at afroamerikanske velgere skal svikte, fordi de ikke er like motiverte for å stemme for Clinton som de var for Obama.

Felicia Bridgewater tror de vil møte opp likevel. Hun tilhører imidlertid også annen velgergruppe som mer enn noen kan gi Clinton valgseieren. Clinton har nesten 30 prosentpoeng mer støtte fra kvinner med høyere utdanning enn det Donald Trump på et gjennomsnitt av nylige målinger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt