Normal

Taliban: Vi snakker ikke med Karzai

Taliban benektet i dag president Karzais uttalelser om at de er i forhandlinger for å få slutt på den ni år lange krigen i Afghanistan.

Veisperring i Afghanistan

Taliban-ledere må forsere en rekke av ISAFs veisperringer (bildet) for å nå fram til Kabul.

Foto: SHAH MARAI / AFP

På sin nettside kaller Taliban opplysningene om forhandlinger i en artikkel i Washington Post i forrige uke, for meningsløse rykter.

De «meningsløse ryktene» ble bekreftet av Karzai overfor CNN mandag denne uka.

«Det islamske emiratet Afghanistan ... tilbakeviser disse meningsløse påstandene og grunnløse propaganda og tror det er et ledd i den vanlige psykologiske krigføringen til fienden», heter det i uttalelsen.

- ISAF lar Taliban passere

Samtidig opplyste en NATO-offiser i Brussel i dag de NATO-ledede ISAF-styrkene i Afghanistan nå og da lar Taliban-ledere reise til Kabul for at de skal ha diskutere muligheten for en fredsavtale med president Karzai.

- Det ville være eksremt vanskelig for et høytstående Taliban-medlem å komme seg til Kabul uten å bli drept eller tatt til fange hvis ikke IsAF-styrkene var in volvert, sa en NATO-talsmann i dag.

Tidligere har Taliban erklært at de ikke akter å delta i fredssamtaler før alle de 152.000 soldatene fra koalisjonsstyrken har forlatt landet. Taliban-regimet ble styrtet under den USA-ledede invasjonen i 2001.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt