Taliban truer med flere angrep

- Vi vil angripe flere steder der det er amerikanere, sier Taliban etter angrepet på det amerikanske konsulatet i Peshawar i dag.

Pakistan

TV-bilder viser de mistenkte selvmordsbomberne rett ved det amerikanske konsultatet i Peshawar.

Foto: AP

Pakistan

Azam Tariq (til høyre) har sagt at Taliban står bak angrepet. På bildet står han sammen med lederen for Taliban-bevegelsen Hakimullah Mehsud.

Foto: Ishtiaq Mehsud / AP

Seks personer, inkludert fire angripere, ble drept da to tungt bevæpnede kjøretøyer angrep det amerikanske konsulatet i Peshawar, nordvest i Pakistan.

Konsulatet ble angrepet med rakettdrevne granater. Samtidig eksploderte en bilbombe, bare 20 meter unna konsulatet.

- Hevn

Taliban hevder å stå bak.

- Vi angrep det amerikanske konsulatet. Dette er hevnen for droneangrepene til USA, sier talsmann for Tehreek-e-Taliban, Azam Tariq til AFP på telefon fra ent ukjent sted.

- Vi har allerede fortalt dere at vi har mellom 2800 og 3000 selvmordsbombere. Vi vil angripe på nytt, og vi vil bare slå til mot steder der det er amerikanere, sier Tariq.

Nett-tv:

Video Taliban truer med flere angrep

Klikk på bildet for å se video.

Selvmordsangrep

TV-bilder fra Peshawar viser at grå røyk steg til værs fra området hvor det amerikanske konsulatet ligger.

- Jeg så flere angripere i to kjøretøyer. Noen hadde granater. De angrep først sikkerhetspersonell i nærheten av konsulatet, så smalt det, sa et vitne til Reuters etter hendelsen.

Eksplosjonene i byen nordvest i Pakistan skjer samme dag som over 45 mennesker ble drept i et selvmordsangrep i Lower Dir-distriktet i North West Frontier Province, provinsen der Peshawar er hovedstad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt