– Jeg tror det er mulig å oppnå en avtale med sju av de væpnede gruppene, sier Jalal Talabani i en uttalelse som ble offentliggjort søndag.
Også amerikanske tjenestemenn var til stede under samtalene, ifølge Talabani. Ifølge observatører sikter han trolig til sunniarbiske grupper.
Utlendinger drept
Også søndag var det imidlertid uro flere steder i landet. Tre utenlandske kontraktarbeidere ble drept i en bombeeksplosjon utenfor hovedstaden Bagdad. To andre utlendinger ble såret, og en av disse skal være britisk statsborger, meldet NTB.
To andre britiske kontraktarbeidere ble såret i et angrep i den sørlige byen Basra, men opplysninger fra en britisk talsmann om at to briter var drept i en bombeeksplosjon utenfor Basra, viste seg ikke å stemme, ifølge utenriksdepartementet.

En dansk soldat på patrulje i Basra. Nå blir han kanskje kalt hjem (Scanpix/AFP)
Dansk styrke blir redusert
Den danske regjeringen arbeider med en plan om å sende opp mot 100 soldater hjem fra Irak til høsten, ifølge dansk TV2.
Dette vil i så fall innebære at Danmark ikke lenger kan stille med en hel bataljon i Irak. Regjeringen leter derfor etter en samarbeidspartner som kan bidra med nye soldater som en erstatning for danskene som reiser hjem, melder TV-kanalen.
Socialdemokraterne uttaler at de er tilfredse med de nye signalene, men sier forslaget om å redusere styrkene er "for lite og kommer for sent". Også høyrepopulistiske Dansk Folkeparti støtter forslaget om en troppereduksjon.
Lederen i Socialistisk Folkeparti, Villy Søvndal, mener forslaget viser at regjeringen er hardt presset.
– Krigen utvikler seg stadig mer katastrofalt, og opinionen er også imot den. Forslaget har som formål å gi regjeringen luft. Det er militært meningsløst, sier han.