NRK Meny
Normal

Taket raste sammen i skofabrikk i Kambodsja

Minst tre personer omkom da deler av en skofabrikk kollapset i Kambodsja torsdag.

Skofabrikk raste sammen Kambodsja

Redningsarbeidere og soldater letter etter fabrikkarbeidere i ruinene etter at skofabrikken kollapset i Kambodsja.

Foto: TANG CHHIN SOTHY / Afp

– Det var om lag hundre mennesker i fabrikken da den raste sammen ved 7-tiden i morges, sier Sum Sokny (29), som tilhører en lokal fagforening.

Ifølge Sokny omkom fem kvinner og én mann i ulykken ved fabrikken som ligger i provinsen Kampong Speu og er eid av selskapet Wing Star Shoes. Politiet har foreløpig kun bekreftet at to personer har mistet livet.

Det er kommet meldinger om at 50 mennesker kan være innesperret i bygningsrestene, og mange skal ha blitt skadd da taket i fabrikken raste sammen. Disse meldingene er ubekreftede.

– Jeg gråter. Jeg så blod i ruinene, forteller Sokny.

Gikk til streik

Distriktspolitisjef Khem Pannara opplyser at minst seks mennesker ble skadd i ulykken.

– Vi vet ikke hvor mange som er innesperret under ruinene, sier han.

En lokal avis, Phnom Penh Post, skrev i mars at arbeidere ved fabrikken hadde lagt ned arbeidet og sperret en vei i protest mot dårlige lønns- og arbeidsvilkår.

Om lag 650.000 mennesker jobber i tekstilindustrien i Kambodsja, og av disse er rundt 400.000 ansatt i utenlandske selskaper. Mange store vestlige selskaper som Levi Straus og H&M produserer klær i landet.

Hevet minstelønna

Protester mot elendige arbeidsforhold forekommer ofte i Kambodsja, og tidligere i mai ble minstelønna hevet til 75 dollar i måneden.

I forrige måned omkom over 1.120 mennesker i en av de verste industriulykkene noensinne da en tekstilfabrikk raste sammen i Bangladesh.

– Vi ber myndighetene gjøre en ny undersøkelse av kvaliteten på fabrikkbygningene for å unngå denne typen hendelser i framtida. Det skjedde i Bangladesh nylig, og nå har det skjedd i Kambodsja. Vi er svært bekymret for arbeidernes sikkerhet, sier Rong Chhun, som leder en stor sammenslutning av fagforeninger i Kambodsja.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt