Hopp til innhold

Syv tiltalt for drapet på Bhutto

En pakistansk anti-terror domstol har tiltalt sju personer for drapet på tidligere statsminister Benazir Bhutto i 2007.

Benazir Bhutto

Benazir Bhutto ble drept 27. desember i 2007.

Foto: MIAN KHURSHEED / REUTERS

De tiltalte er to politimenn og fem personer som skal være medlemmer av Taliban, ifølge Chaudry Azhar, en av aktorene som nyhetsbyrået AFP har snakket med.

Ingen har blitt dømt for mordet på Bhutto, som skjedde 27. desember 2007. Bhuto ble drept i byen Rawalpindi, i nærheten av Islamabad, i et angrep som involverte både et selvmordsangrep og skyting.

Politisk kaos

Bhutto, som var den første kvinnelige statsministeren i et muslimsk land, var Oxford-utdannet og ble regnet for å være svært karismatisk.

Hennes død sendte Pakistan ut i kaos, og måneder med vold og politisk uro fulgte.

Ifølge pakistansk politi har tre andre mistenkte i saken blitt drept, inkludert lederen av pakistansk Taliban, Baitullah Mehsud.

Politimennene som er tiltalt ble arrestert for et år siden, mens de angivelige medlemmene av Taliban ble arrestert for nesten fire år siden.

Den ene av de to politimennene var leder for politiet i Rawalpindi da Bhutto ble drept.

«Kriminell konspirasjon»

Alle de tiltalte fikk opplest tiltalten i et høyrsikkerhets-fengsel i Rawalpindi. De er blant annet anklaget for å stått bak en «kriminell konspirasjon», melder nyhetsbyrået AFP.

Alle de tiltalte nekter straffskyld. Poltimennene er i tillegg anklaget for brudd på sikkerhetsbestemmelser.

Daværende president Pervez Musharraf anklaget Meshud for drapet. Musharraf, som lever i selvpålagt eksil i London og Dubai, er også ettersøkt for å vært med på en konspirasjon for å ta livet av Bhutto før valget. Musharraf benekter anklagene.

SISTE NYTT

Siste nytt