Syv menn dømt for grove seksuelle overgrep i Storbritannia

Syv menn er dømt til fengsel på livstid for seksuelle overgrep mot mindreårige jenter i Storbritannia. Det yngste offeret var 11 år gammelt.

Bildekombinasjon av dømte i overgrepssak i Storbritannia

SYV DØMT: Det er to sett brødre blant de domfelte i overgrepssaken. Fra øverst t.v.: Mohammed Karrar, Akhtar Dogar, Anjum Dogar, Bassam Karrar, Kamar Jamil, Assad Hussain og Zeeshan Ahmed.

Foto: Thames Valley Police / AP Photo

Det var to sett brødre blant de syv som ble funnet skyldige for voldtekt, trafficking og organisering av prostitusjon, skriver Daily Telegraph.

Mennene hadde en overgrepsring i Oxford-området i syv år, ifølge Sky News.

Dommer Peter Rook i The Central Criminal Court of England and Wales i London mener de domfelte står bak seksualforbrytelser av verste sort:

– Fornedrelsen var ekstrem, hvert offer ble lurt, tvunget og truet, uttalte Rook.

«Ekspesjonelt grovt»

Rettssaken mot mennene har pågått i fem måneder.

Brødrene Akhtar Dogar (32) og Anjum Dogar (31) ble dømt til fengsel med en minstetid på 17 år, etter at de ble funnet skyldig i «eksepsjonelt grove forbrytelser».

Mohammed Karrar (38) må sitte minst 20 år i fengsel etter å ha blitt funnet skyldige etter 18 tiltalepunkter, deriblant voldtekt av et barn under 13 år og trafficking. Broren hans, Bassam Karrar (34), må tilbringe minst 15 år bak murene.

Kamar Jamil (27) fikk livstidsdom, med minstetid på tolv år.

Assad Hussain (32) og Zeeshan Ahmed (28) ble dømt til fengsel i syv år etter at de ble funnet skyldig i to tilfeller av seksuelle overgrep mot et barn.

Sårbare jenter

Ofrene mennene blinket seg ut var jenter i alderen 11 til 16 år. Mange var svært sårbare og bodde på barnevernsinstitusjoner, ifølge dommer Rook.

Mennene ga jentene alkohol og de narkotiske stoffene crack og heroin. De ble deretter sendt rundt om i landet og utsatt for seksuelle overgrep.

Hver og en av de seks jentene viste et utrolig mot ved å vitne under rettssaken, fastslo dommer Rook.

Både sosialtjenesten i Oxfordshire og politiet i Thames Valley fikk kritikk for å ikke ha grepet inn tidligere for å hjelpe jentene.

SISTE NYTT

Siste nytt