Syriske styrker rykker fram i Aleppo

Etter flere dager med kraftig bombing fra luften, rykker syriske styrker fram mot opprørerne i Aleppo.

Syria

Bombingen av al-Muasalaområdet i Aleppo har vært intens de siste dagene.

Foto: THAER MOHAMMED / Afp

Det kom først meldinger om at en bakkeoffensiv skulle være i gang. Meldinger om at Assads styrker har tatt Handarat-leiren bare noen få kilometer nord for markedet i Aleppo, tydet på at den første store bakkeoffensiven kunne være i gang.

Handarat har vært i opprørernes hender i flere år, men ikke lenger. Leiren som huser mange palestinske flyktninger ligger med utsikt til en av de store hovedveiene inn mot Aleppo.

En talsmann for den syriske hæren sier til nyhetsbyrået Reuters at et stort antall "terrorister" er drept i kamper de siste dagene.

MIDEAST-CRISIS/SYRIA

Milits i Harakat Nour al-Din al-Zenki kjemper mot regjeringsstyrker i Handarat.

Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters

Assads egne styrker står nå sammen med sjiamilits fra Iran, Irak og Libanon omringer nå det som er igjen av de opprørskontrollerte delene av Aleppo. Med russisk flystøtte siden i sommer har president Bashar Al-Assad satt seg som mål og ta hele Aleppo tilbake.

Våpnene skal være stadig kraftigere og målene er tunneler og bunkere som opprørerne opererer ut ifra

Assad har bestemt seg

I bombenes ruiner begraves alt håp om fred i den over fem år lange krigen.

Diplomatiets kollaps og Assads beslutning om å gå til angrep mot de siste store byområdene som opprørerne har kontroll med ser ut til å kunne bli et vendepunkt.

MIDEAST-CRISIS/SYRIA A general view shows the main road leading to Handarat camp in Handarat area

Syriske regjeringssoldater og deres allierte har inntatt Handarat-leiren i Aleppo og står nå bare kilomter unna markedet i Aleppo.

Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters

Det er vanskelig å skape fred i en krig der de utenlandske interessene er så mange og store. Forholdet mellom USA og Russland er nå på frysepunktet.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier at de ikke bare er opp til Russland, men alle parter som er involvert skal en våpenhvilen komme på plass.

SISTE NYTT

Siste nytt