Syriske kilder avviser angrep på luftbase i Homs

Militærkilder hevder missilangrepet mot luftbasen Shayrat natt til tirsdag var falsk alarm, melder nyhetsbyrået DPA.

Satellite image shows the Barzah Research and Development Center after being struck in Damascus

FØR-ETTER-BILDER: Søndag publiserte selskapet Digitalglobe satellittbilder av de amerikanskledede angrepene i Syria i helgen. Bildene viser at et laboratorium utenfor Damaskus, et vitenskapssenter i hovedstaden og lagre lenger nord i landet blir lagt i ruiner.

Det var statlige nyhetsbyrået SANA som meldte at det syriske luftforsvaret hadde skutt ned flere missiler mot luftbasen i Homs. Ifølge kildene som DPA har snakket med, viste det seg å være falsk alarm.

Meldingen om et angrep ble også senere fjernet på syrisk TV, som omtalte angrepet som «aggressivt».

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon var raskt ute med å si at det ikke var noen amerikansk militæraktivitet «i dette området på dette tidspunktet».

– Vi har ingen ytterligere detaljer, sa talsmann Eric Pahon til nyhetsbyrået Reuters.

En talsperson for det israelske militæret sa også ifølge nyhetsbyrået AFP at de ikke hadde fått med seg hendelsen.

Det som trolig var en falsk alarm, kommer kun få dager etter at USA, Storbritannia og Frankrike avfyrte over 100 missiler mot tre mål i Syria.

USA gjennomførte et angrep mot Shayrat i fjor, i kjølvannet av et gassangrep som drepte 70 mennesker, blant annet barn og spedbarn.

Bilder fra det amerikanske forsvarsdepartmentet via Reuters.

Russland håper på dialog

Russland sier de håper på dialog med USA til tross for forrige ukes angrep, har Kreml opplyst.

– Vi håper at en form for kommunikasjon kan starte når våre amerikanske kolleger har ryddet opp i sine interne problemer, til tross for skadene på vårt bilaterale forhold som Washington for tiden sørger for, sa president Vladimir Putins talsperson Dimitrij Peskov.

Det er imidlertid ingen pågående diskusjoner mellom de to landene om et mulig møte mellom Putin og USAs president Donald Trump, opplyste Peskov.

Våpeninspektører på vei

Våpeninspektørene fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) er ventet å ankomme Douma onsdag, ifølge den russiske ambassaden i Nederland.

En talsperson for ambassaden sa mandag kveld at veiene til Douma må ryddes ferdig for miner først.

– FN har gitt de nødvendige tillatelser for at OPCW-teamet kan gjøre sitt arbeid. Vi har ikke nektet gruppen innreise til Douma, sier FN-talsperson Stephane Dujarric.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt