Syrisk TV: – USA har bombet et kjemisk lager

Assad hevder USA har bombet et kjemisk lager som ifølge statlig syrisk fjernsyn har tatt livet av flere hundre mennesker. Amerikanerne avviser påstanden blankt.

MIDEAST-CRISIS/SYRIA-ASSAD

Den syriske hæren hevder at USA har bombet et gasslager, som har ført til at flere hundre mennesker har mistet livet i Syria. President Bashar al Assad sier i et fersk intervju at han ikke tar USA forsalg til politisk løsning i Syria alvorlig.

Foto: Sana Sana / Reuters

Regimet i Syria hevder USA har bombet et kjemisk lager som tilhører IS. Angrepet utløste et gassutslipp som førte til at flere hundre mennesker døde, melder statlig syrisk TV.

Opplysningene er ikke bekreftet fra noe annet hold. Russland sier de ikke har noen opplysninger om drepte i Syrias Deir al-Zor-Ria, der det påståtte angrepet skal ha skjedd.

Det pågår en intens propagandakrig etter det kjemiske angrepet forrige uke, som utløste et amerikansk rakettangrep mot en syrisk luftbase.

Påstandene om bombing avvises

– Koalisjonen hadde ingen bombetokt i dette området. Den syriske hærens påstander er gale og sannsynligvis bevisst desinformasjon, sier oberst John Dorrian i dent amerikanske flyvåpenet til Reuters.

Syria

Det kjemiske angrepet i den syriske byen Khan Sheikhoun har ført til en ytterligere tilspissing av krigen i Syria og forholdet mellom stormaktene. Bilder fra Edlib Media Center har blitt verifisert av nyhetsbyrået AP.

Foto: Uncredited / AP

Syria sier ja til gransking av det kjemiske angrepet

Det var Syria som stod bak angrepet i den syriske byen Khan Sheikhoun, som tok livet av 87 mennesker, ifølge amerikansk etteretning. Bildene av døde mennesker og barn som må bli spylt etter angrepet fikk en voldsom internasjonal oppmerksomhet.

Opplysningene om at Syria står bak er ett hundre prosent fabrikkerte, hevder Assad, skriver AFP.

– Den syriske hæren har gitt fra seg alle kjemiske våpen, sier president Bashar al- Assad i et ferskt intervju.

Assad sier at Syria ikke har noe i mot en granskning av forrige ukes kjemiske angrep.

– Vi kan bare tillate en etterforskning hvis den er uavhengig og utført av land som ikke har noen politisk slagside, sier Assad til AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt