Syrisk politisjef skal ha hoppet av

Lederen for det syriske militærpolitiet skal ha hoppet av og sluttet seg til opprørerne. Samtidig er landets vise utenriksminister i Moskva for å møte FNs utsending.

Abdul-Aziz Jassem al-Shallal

Den syriske hæren består av bander som dreper og ødelegger, hevder den tidligere lederen for militærpolitiet i landet, general Abdelaziz Jassim al-Shalal.

Foto: Anonymous / Ap

– Jeg er general Abdelaziz Jassim al-Shalal, lederen for militærpolitiet. Jeg har hoppet av, fordi hæren ikke lenger oppfyller sin hovedoppgave som er å beskytte landet. Den består i stedet av gjenger som dreper og ødelegger, sier en mann i en
video som onsdag ble lagt ut på nettstedet Youtube.

En syrisk sikkerhetskilde bekrefter at generalen har hoppet av. Selv om han da er den med høyest rang som har sluttet seg til opprørerne, nedbetoner kilden viktigheten og sier at Shalal uansett skulle pensjonere seg.

– Han hopper av for å spille helt, sier sikkerhetskilden.

Generalen skal ha reist over grensen og inn i Tyrkia.

Samtaler lørdag

 International peace envoy for Syria

Lakhdar Brahimi.

Foto: Khaled al-Hariri / Reuters/NTB Scanpix

Syrias viseutenriksminister Faisal Muqdad skal møte sin russiske kollega Mikhail Bogdanov og FN-utsendingen Lakhdar Brahimi i Moskva.

De skal møtes for samtaler om krigen i Syria. Det skal den russiske vise-utenriksministeren ha sagt til nyhetsbyrået ITAR-TASS.

Ifølge det russiske utenriksdepartementet har Brahimi bedt om møtet fordi hans forsøk på å forhandle fram en våpenhvile hittil ikke har ført fram. Mandag møtte han president Bashar Assad, men har ikke gitt noen signaler om at det kom noe ut av de samtalene.

Den 21 måneder lange konflikten i Syria har krevd minst 45.000 menneskeliv.

Den russiske departementet bekreftet også at de er i ferd med å forberede evakuering av eget personell fra den syriske hovedstaden i tilfelle opprørerne får kontroll over byen.

SISTE NYTT

Siste nytt