NRK Meny
Normal

– Hvor er helsikes FN?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Hvorfor er det ingen som hjelper oss,» spør den syriske aktivisten Danny Abdul Dayem i en videoappell fra gatene i Homs.

Gjennom daglige YouTube-oppdateringer forteller den britiskfødte syriske aktivisten Danny Abdul Dayem, om tilstanden på gatene i byen Homs.

To timer siden lastet han opp en videosnutt der han viser hus og leiligheter som har blitt truffet av Assad-regjeringens raketter.

– Dette har pågått fra klokka. 05.00 og det vil fortsette til kl. 19.00 om kvelden. Dette er livet vi har blitt vant til. Raketter, kuler, drepte barn og kroppsdeler i gatene, sier han.

– Hvor er medmenneskeligheten? Hvor er helsikes FN? Hvorfor er det ingen som hjelper oss, spør Dayem tydelig opprørt, i det enda en rakett treffer en bygning.

– Det er mennesker som bor i disse husene. Er vi dyr som blir slaktet her? Dette er Baba Amr, kun et av nabolagene. Forestill deg hva som skjer i resten av Syria, sier Dayem på slutten av videoen.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Danny Abdul Dayem forteller om livet i Homs under bombingen

– Verste angrep hittil

Syriske aktivister hevdet onsdag morgen at regjeringsstyrker har drept minst 47 mennesker i et nytt angrep på byen Homs.

– Elektrisiteten kom en kort stund tilbake, og vi har fått kontakt med flere bydeler fordi aktivister der har fått ladet opp telefonene sine. Vi har talt 47 drepte siden midnatt, sier aktivist Mohammad Hassan onsdag morgen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Også andre aktivistkilder oppgir samme antall drepte. Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Omar Idibi, talsmann for opposisjonens lokale koordinasjonskomité, sier sikkerhetsstyrkene stormet bydelene Khalidiya, Inshaat og Bab Amr.

Regimets støttespillere skal ha stormet både private hjem og sykehus, ifølge Reuters.

– Styrkene tok seg inn på sykehus for å pågripe sårede personer, hevder Idibi.

– Humanitær krise

Menneskerettighetsaktivist Rami Abdul Rahman fra Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), sier til The Independent at situasjonen i byen Homs er uutholdelig.

– Det er mer enn 300 sårede mennesker her. Mange av dem har mistet armer og ben i eksplosjonene, sier Rahman.

– De som har blitt drept, er borte. Problemet er de som fortsatt er i live. Hva slags liv kommer de til å ha i fremtiden, når de har mistet synet eller mangler kroppsdeler, spør aktivisten.

Frivillige leger jobber i feltsykehus rundt omkring i Homs som er under konstant angrep. Legene mangler både utstyr og medisiner for å behandle de mange som har blitt såret av rakettangrepene.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Ung syrisk jente skadet av bombeangrep

Denne unge syriske jenta fikk skader over hele ansiktet som følge av et bombeangrep.

Foto: HANDOUT / Reuters

– Assads skjebne opp til det syriske folket

Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, sier det syriske folket bør selv bestemme skjebnen til nåværende president Bashar al-Assad.

– Det syriske folket bør selv komme til enighet om hva utfallet av den nasjonale dialogen bør være. Og det bør være noe som alle syrere kan godta, svarer Lavrov på et direkte spørsmål om hva som er i vente for Assad.

Lavrov kom nylig tilbake fra Syria etter et møte med Assad i Damaskus.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt