18 drept i kamper mellom syriske regjeringsstyrker og desertører

Tungt bevæpnede desertører fra den syriske hæren har drept minst 18 soldater av president Bashar al-Assads sikkerhetsstyrker.

Mideast Syria Army Defectors Analysis
Foto: Free Syrian Army / Ap

Kampene begynte tirsdag, da flere titalls væpnede soldater ble beskutt fra en politistasjon i byen Jassem idet de var i ferd med å desertere.

Kampene skjedde i provinsen Deraa, sør i Syria ikke langt fra Jordan, ifølge aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights, som har base i London.

Kamper ved politistasjon

Soldatene deserterte fra en kaserne i Deraa tidlig om morgenen tirsdag. Desertørene ble beskutt da de passerte syriske sikkerhetsstyrker i Jassem. Sikkerhetsstyrkene var forlagt på en politistasjon i byen.

Kritiserer observatørene

Den militære lederen for opprørerne i Syria, oberst Riad al-Asaad, er misfornøyd med at de arabiske inspektørene i Syria ikke har klart å få den syriske ledelsen til å stanse landets væpnede styrker fra å angripe prodemokratiske demonstranter.

– Hvis ikke de arabiske observatørene blir seriøse i løpet av noen få dager, vil den "Frie Syriske Hær" overraske både regimet og verden, sier oberst Riad al-Asaad, som utroper seg som opprørernes militære leder.

– Vi tøyser ikke med dette! Derfor angriper vi president Assads sikkerhedsstyrker, sier obersten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt