Hopp til innhold

Syria vil ha nasjonal dialog

Syriske myndigheter skal gjennomføre en «nasjonal dialog» til uka, sier landets informasjonsminister. Presidenten har gitt orde om å stanse skytingen, men det blir meldt om flere drepte i kveld.

Demonstrasjon i Syria

Demonstrasjonene fortsatte i en rekke syriske byer i dag. Nå vil myndighetene ha en nasjonal dialog.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / Afp

- President Assad har møtt lokale ledere og hørt deres synspunkter og vurderingen av det som skjer i landet. De neste dagene får vi en nasjonal og omfattende dialog i alle landets provinser, sa informasjonsminister Adnan Hasan Mahmoud i et tv-intervju.

- Gradvis tilbaketrekking

Informasjonsministeren sa også at hæren har startet en gradvis tilbaketrekking fra byen Banias og har fullført tilbaketrekkingen fra Deraa sør i landet som har vært opprørernes bastion.

Også i dag er minst tre mennesker skutt og drept i demonstrasjoner etter fredagsbønnen, opplyser talsmenn for opprørerne. Det skjedde i byen Homs.

I Hama brukte soldatene køller, tårgass og vannkanoner mot demonstrantene, mens soldatene skjøt i lufta for å spre flere tusen demonstranter i Deraa.

Skyter på demonstranter i mørket

Sent i kveld blir det meldt at soldatene skyter på demonstrasjoner som overnatter ute i byen Mayadeen øst i Syria. Minst fire sivile er såret, melder menneskerettighetsaktivister i området i kveld.

Det skjer selv om president Bashir al-Assad skal ha gitt sikkerhetsstyrkene ordre om ikke å skyte mot demonstrantene.

Regjeringen i Syria har slått hardt ned på demonstrasjoner de siste to månedene, og minst 850 mennesker skal være drept.

SISTE NYTT

Siste nytt