Syria og Iran truer med å angripe Israel

Russland, Hizbollah og Den arabiske liga fordømmer Israel for et luftangrep mot et militært forskningssenter i Syria onsdag. Nå truer Syria og Iran med gjengjeldelsesangrep.

Syriske soldater hilser general Ali Abdullah Ayub

Syria truer nå med å angripe nabolandet i sør Israel.

Foto: Afp

– Dersom denne informasjonen er korrekt, ville det være et grovt brudd på FN-charteret, sier det russiske utenriksdepartementet og viser til at Syrias suverenitet i så fall er krenket.

Alvorlig for Tel Aviv

Den syriske hæren sier at israelske jagerfly angrep forskningssenteret nordvest for Damaskus, men avviste samtidig meldinger om at en våpentransport skulle være bombet ved grensa til Libanon. Våpnene skulle være på vei til Hizbollah-geriljaen.

To mennesker ble drept og fem såret i angrepet ved Damaskus, ifølge syriske myndigheter.

– Dette vil få alvorlige konsekvenser for den israelske byen Tel Aviv, sier Irans viseutenriksminister Hossein Amir Abdollahin til den iranske nyhetsbyrået Fars, ifølge Ap.

Også syriske myndigheter har uttalt at de vil vurdere et svar på det israelske angrepet.

Israelsk frykt

Israel har ikke kommentert meldingene, men gjør det klart at enhver forsendelse av våpen til Hizbollah ville være å krysse en rød linje.

Israel frykter at sofistikerte, tunge våpen, blant annet antiluftskyts, eller kjemiske våpen skal sendes fra Syria til Hizbollah.

Hizbollah var blant dem som torsdag fordømte angrepet og kalte det et forsøk fra Israels side på å ødelegge Syria.

Den arabiske liga kalte angrepet en klar aggresjon og en åpenbar krenkelse av en arabisk stats suverenitet.

SISTE NYTT

Siste nytt